Bayonetta 3-botrány: nagyobb gázsit ajánlhattak Hellena Taylornak, mint állította?!

A PlatinumGames azt állítja, hogy sokkal több pénzt ajánlott Hellena Taylornak, mint amennyit a Bayonetta 3 bojkottálására való felhívása során a rajongóknak mondott, ő pedig reagált a vádakra.

 

 

Folytatódik a dráma a PlatinumGames és Hellena Taylor szinkronszínésznő között a Bayonetta 3-ban játszott szerepéért járó fizetéssel kapcsolatos újabb állítások miatt. A PlatinumGames válaszolt Taylor bojkottra való felhívására a fizetés hiánya miatt, mondván, hogy sokkal többet ajánlott neki, mint amit mondott.

Egy videóban, amely vírusként terjedt el, és sok rajongót arra késztetett, hogy a megjelenéskor a Bayonetta 3 bojkottálásán gondolkodjon, Taylor azt mondta, hogy mindössze 4000 dollárt ajánlottak neki a címszereplő szerepéért. A PlatinumGames végül válaszolt, és a Bloombergnek elmondta, hogy az ajánlat 3000 és 4000 dollár közötti összegről szólt, de öt alkalomra, egyenként.

A kiadó ezután közölte, hogy Taylor egy hat számjegyű szerződést kért, amely magában foglalja a játékból származó részesedést is, de a PlatinumGames ezt elutasította.

Szinte azonnal a hír megjelenése után Taylor visszavágott a PlatinumGamesnek. E-mailben küldött válaszában Taylor azt mondta, hogy a PlatinumGames Bloombergnek tett ajánlata „abszolút hazugság” volt, és hogy a fejlesztő csak próbálta menteni az arcát a Bayonetta 3 megjelenése előtt. A két fél közti, a médiában folyó oda-vissza csatározás után Taylor azt mondta, hogy szeretné maga mögött hagyni a Bayonetta-franchise-t, és a színházi karrierjére koncentrálni.

A PlatinumGames által felajánlott maximum 4000 dolláros munkamenetenkénti összeg, amit a cég elmondása szerint ajánlottak, valójában megfelel annak, amit a szakszervezeti színészek keresnek egy több párbeszédet tartalmazó szerepért. Más AAA játékprodukciók színészei, köztük Bryan Dechart a Detroit: Become Human hírében álló színész, azt mondta, hogy ő is 4000 dollárt kapott egy munkamenetért egy hasonló súlyú játékhoz. A szakszervezeti színészek számára a minimum egy munkamenetért a hírek szerint 900 dollár.

A szinkronszínészek és a játékkiadók közötti konfliktus nem újdonság.

Néhány évvel ezelőtt a Screen Actors Guild megpróbált nagyobb részesedést kiharcolni a szinkronszínészeknek, de ehelyett úgy döntöttek, hogy magasabb bónuszokat fogadnak el a munkamenetekért. Ez lenne az a pont, ahol a 4000 dolláros ülésenkénti összegnek több értelme lenne. Azonban egy olyan kiemelkedő szerepért, mint egy olyan sikeres franchise-ban, mint a Bayonetta, Taylor kérései, amelyekről a PlatinumGames számolt be, nem tűnnek túlzónak.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Taylor és a PlatinumGames közötti konfliktus megoldatlan, de a Bayonetta 3 megjelenése egy másik szinkronszínésznővel, Jennifer Hale-lel folytatódik, aki már nyilatkozott is a kellemetlen helyzettel kapcsolatban. Hale rengeteg ellenérzéssel szembesült a rajongók részéről, amiért elvállalta a munkát, és arra kérte a bojkottáló rajongókat, hogy vegyék figyelembe mindazokat, akik a játékon dolgoztak.

Forrás: Bloomberg

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu