Egy elkötelezett PlayStation játékos minden egyes Ratchet and Clank trófeát feloldott

A Ratchet and Clank-sorozat rengeteg feloldható trófeát tartalmaz PlayStation-konzolokon, és a sorozat egyik rajongója mindet megszerezte.

 

Nemrég egy PlayStation-rajongó elárulta, hogy sikeresen feloldotta a Ratchet and Clank-sorozat összes lehetséges trófeáját. Bár a játékosok gyakran darálják a trófeákat mindenféle PlayStation-játékban, ez a monumentális feladat, amelyet egy Ratchet and Clank-rajongó teljesített, más szintre emeli az elkötelezettséget.

A sorozat már jó ideje létezik. Az eredeti játék 2002-ben jelent meg a PlayStation 2-n. A címszereplő Lombax és robotszerű társa, mára elkötelezett rajongótáborra tettek szert. Az Insomniac Games által készített sorozat a kezdetek óta jó néhány főszereplővel bővült, a legutóbbi a Ratchet and Clank: Rift Apart a PS5-ön. Ráadásul számos ilyen játékhoz trófeák is tartoznak a PlayStationön, amelyeket az elkötelezett rajongók feloldhatnak.

A Reddit egyik bejegyzésében a sutela1 nevű felhasználó megosztotta PSN-profiljának képernyőfotóját. A kép tanúsága szerint a Reddit-felhasználó feloldotta az összes trófeát, amely a sorozathoz elérhető a PlayStationön. A képből kiderült, hogy 10 különböző játékban szerezte meg a platina trófeát. Ráadásul több játékban is sikerült száz százalékot elérniük, mint például a Ratchet and Clank: Going Commando több konzolon is, PS3-on és Vitán egyaránt. A Reddit-kommentek alapján úgy tűnik, hogy a trófeák feloldásának teljes folyamata több mint egy évet és kilenc hónapot vett igénybe, ami bizonyítja, mekkora elhivatottsággal rendelkezik ez a játékos.

Azon túl, hogy a Redditen megosztott egy képet az eredmények listájáról, sutela1 a kommentszekcióban némi további kontextust is adott a teljesítményhez. Például megmagyarázta, hogy miért nem minden játék a sorozatból szerepel a listán. A Reddit-felhasználó szerint a sorozat több játéka, például a Tools of Destruction és a Quest for Booty azért nem került fel a listára, mert ezekhez nem lehetett trófeákat feloldani PlayStationön. Ennek magyarázata mellett azt is elmondták, hogy a Ratchet and Clank: Deadlocked volt a legkönnyebben teljesíthető, míg a második és a harmadik rész a legnagyobb kihívást jelentette, különösen Vitán.

Nem meglepő, hogy a Gaming subredditen sok játékos le volt nyűgözve a sutela1 által teljesített trófea teljesítésével. A poszt már több mint 1,1 ezer szavazatot kapott, és ez az elkötelezett trófeavadász más rajongókat is arra ösztönzött, hogy visszamenjenek és megnézzék a sorozat régebbi játékait. „Csak az utolsó kettővel játszottam, bárcsak már a ps3-korszakban ismertem volna a sorozatot!” – kommentálta az egyik játékos.

Bár a Ratchet and Clank sorozat minden egyes trófeájának összegyűjtése nem kis feladat volt, sutela1 elárulta, hogy nem ismeretlen számukra a trófeavadászat. A gamer kommentjei alapján megjegyezték, hogy korábban az Assassin’s Creed sorozathoz elérhető összes trófeát összegyűjtötték az Assassin’s Creed előtt: Valhalla megjelenése előtt. Érdekes lesz látni, hogy sutela1 folytatja-e a trófeák feloldását, amikor végül megjelenik egy új játék a sorozatban.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu