A Forspoken legfrissebb gameplay előzetese a „mágikus parkour”-ra fókuszál [VIDEO]

A Forspoken mágiája létfontosságú lesz a nyílt világ felderítésében.

 

 

Habár a Forspoken megjelenésére még hónapokat kell várnunk, a Square Enix semmit nem bíz a véletlenre. Igyekeznek bemutatni a közönségnek a főszereplő képességeit és a beutazásra váró világot is. A korábbi gameplay-ekből tájékozódhattunk például a küldetésrendszerről vagy a főhős Frey és a környék NPC-i közötti interakciókról. Ám a Luminous Productions fejlesztői úgy döntöttek, hogy egy egészen különleges koncepcióval népszerűsítik játékukat: ez a „mágikus parkour”.

Mint azt már többször is említették, a Forspoken főhőse különböző mágikus képességeket használhat majd, hogy fürgén mozogjon Athia területén.

Ez derül ki a Square Enix által közzétett legújabb játékmenetből. Ebben részletesen bemutatjék Frey néhány varázslatát a nyílt világban való utazáshoz vagy a veszélyes ellenségek leküzdéséhez. Az alábbiakban a trailerben megerősített mozdulatok listáját találod.

  • Flow: hasznos a nagy sebességgel történő mozgáshoz.
  • Rush: egy energialökés, amely a sebesség növelésére szolgál, de egyben az állóképességi sávot is feltölti.
  • Shimmy: gyorsítás, amivel a földről lendülünk fel.
  • Float: megakadályozza a zuhanás okozta sérülést.
  • Glide: vízfelületeken, például folyókon vagy tavakon való átkeléshez.
  • Zip: egy gyors hurok az ellenséges támadások elkerülésére.
  • Soar: több egymást követő ugrás függőleges szerkezetek megmászásához.
  • Scale: lehetővé teszi, hogy a levegőben ugrálj, elkerülve az ellenséges támadásokat.

 

Ezen túl a Square Enix videója rávilágít az állóképesség fogyasztására is minden egyes varázslat alkalmával. Lehetőségünk lesz azonban mágikus kihívásokat teljesíteni, amelyekkel az egyes képességekhez frissítési pontokat szerezhetünk. Ezekkel csökkenthetjük az elvégzésükhöz szükséges állóképesség mennyiségét, illetve felgyorsíthatjuk az energia visszanyerésének ütemét.

A fejlesztők váltig állítják, hogy a játék tartalmi szempontból is „kielégítő” végjátékkal készül, így kihívásokkal teli kalandra készülhetünk. A rejtélyek megfejtésére január 24-ig kell várnunk, ekkor lesz elérhető a játék PC-n és PS5-ön.

Forrás: PlayStation Blog

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu