20 éves a Ratchet & Clank, több módon is ünnepli a Sony

2002. november 4-én jelent meg PlayStation 2-re az első Ratchet & Clank az Insomniac Gamestől. Azóta a Sony egyik oszlopos franchise-ává vált a sorozat.

 

A PlayStation Blogon közölte a Sony Interactive Entertainment és az Insomniac Games, hogy a PlayStation 5-exkluzív (ez is ritkaságba megy…) Ratchet & Clank: Rift Apart megkapta 1.004-es frissítését. Ezzel a játékba jutott a 20th Anniversary Pack, amivel a franchise történelmét ünnepli a stúdió. A Commando páncélzat (zárójelben írjuk, hogy melyik játék ihlette: Ratchet & Clank: Going Commando) mellett a Holoflux (Ratchet & Clank Future: A Crack in Time), a Quest (Ratchet & Clank Future: Quest for Booty), a Marauder (Ratchet: Deadlocked), illetve a Clank páncélzat (ezt értelemszerűen a névadó karakter ihlette…) is megtalálható a játékban az ingyenes frissítés részeként.

Szintén a PlayStation Blogon olvashatjuk, hogy a PlayStation Plus Classics Catalog, azaz a PlayStation Plus Premium előfizetőinek szánt régi játékok kínálata (amibe beleveszik a felhőből futtatott PS3-as játékokat is, ami nem valami korrekt, mert a PS1, PS2, PSP címek helyileg futnak…) öt további játékkal bővül november 15-én. Tehát bejelentettek öt játékot a Premium-előfizetőknek, de az nem jut az eszükbe, hogy hamarabb kommunikálják a PlayStation Plus Extra/Premium kínálat novemberi frissítését. „Később a hónap folyamán”, aha.

Szóval az öt játék (mindegyiknek a PS3-as kiadása): Ratchet & Clank, Ratchet & Clank: Going Commando, Ratchet & Clank: Up Your Arsenal, Ratchet & Clank: Deadlocked, illetve Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction. Ez az öt, szintén PS3-as játék már a szolgáltatás része:  Ratchet & Clank Future: Quest for Booty, Ratchet & Clank Future: A Crack in Time, Ratchet & Clank: All 4 One, Ratchet & Clank: Full Frontal Assault, illetve Ratchet & Clank: Into the Nexus. Már csak két PSP-s játék hiányzik (Size Matters, Secret Agent Clank).

Ez a PlayStation Plus Premium frissítés is kicsit szomorú, mert az Insomniac több éve a Sony tulajdona, és szinte fix, hogy talán a Syphon Filter 3 (PS1) mellett semmi PS1/PS2/PSP címmel nem fog bővülni a kínálat.

Forrás: Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu