God of War: Ragnarök: halálos fenyegetést kapott az egyik kritika szerzője!

Halálos fenyegetést és rasszista üzenetet kapott az egyik személy, aki véleményezte a készülő God of War: Ragnarök játékot.

 

 

A God of War: Ragnarök kritikái már elérhetőek a játék e hét végi megjelenése előtt. Az egyik kritikus azonban halálos fenyegetést kapott a Sony Santa Monica új játékának értékelése miatt. A Ragnarök kritikái szinte kivétel nélkül pozitívak, így a játék az év egyik legjobban értékelt új játékmegjelenése lehet. Továbbá az eddigi legjobban értékelt belsős fejlesztésű PlayStation 5 játék is egyben. A legtöbb kritikus egyetértett abban, hogy a God of War: Ragnarök egy mérföldkőnek számító kiadvány. Ám van egy kiugró vélemény.

Sok God of War: Ragnarök-értékelés tökéletes vagy közel tökéletes pontszámmal jutalmazta a játékot, egy kivétellel.

Míg a fő IGN weboldal a God of War Ragnarök-ot a sok 10/10-es értékelések egyikével értékelte, addig az IGN koreai kirendeltsége 6/10-et adott a a játéknak, ami az eddigi legalacsonyabb pontszám.

A videójátékok szubjektívek. Mindenkinek másmilyen élményt jelentenek, minden objektíven értelmezhető pozitív vagy negatív tulajdonságuk ellenére. Azonban egy dühös rajongó úgy gondolta, a véleménykülönbség feljogosítja, hogy halálos fenyegetést küldjön az értékelőnek.

Bae Sang Hyun, egy koreai játékfejlesztő és filmes, aki néha kritikákat ír az IGN Korea számára, írta a Ragnarök kritikáját. Ennek a végén adott 6/10-es pontszámot a játéknak. A kritika értékelése alapvetően az, hogy az új God of War túlságosan hasonlít a 2018-as játékhoz. Inkább érződik DLC-nek, mintsem egy teljes értékű folytatásnak. Sokan vannak, akik nem értenek egyet ezzel a véleménnyel. Ugyanakkor semmi nem jogosít fel senkit arra, hogy a neki nem tetsző vélemény íróját „koreai aljadék”-nak titulálja.

A kommentelő még kedvesen hozzátette: „Úgy elverem a segged és úgy megalázlak, hogy még csak nem is mered leírni ezt a sz***t. Ki foglak nyírni.”

Sajnos messze nem ez az első eset, hogy egy videójáték miatt küldtek halálos fenyegetést. Valójában a halálos fenyegetések már évek óta mindennaposak a játékiparban. Néha a konszenzustól eltérő véleményt megfogalmazó kritikusok, máskor pedig maguk a játékfejlesztők ellen irányulnak. A Cyberpunk 2077-et fejlesztő CD Projekt Red például halálos fenyegetéseket kapott, miután elhalasztották a játékot. Laura Bailey, a The Last of Us 2 Abby-ja pedig halálos fenyegetéseket kapott a rajongóktól, akiknek nem tetszett a karaktere.

Az internet anonimitása azt jelenti, hogy a halálos fenyegetések és az általános zaklatás valószínűleg nem szűnik meg egyhamar. Sajnos csak idő kérdése, hogy a játékipar egy másik szereplője mikor kap halálos fenyegetést munkája vagy véleménye miatt.

Forrás: DualShockers, IGN Korea

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu