Kiderült volna, mikor érkezhet a PlayStation 5 Slim?!

TECH HÍREK – Egy friss pletyka szerint a Sony valamikor jövőre tervezi a PS5 konzol vékonyabb, könnyebb és menőbb változatának megjelenését.

 

 

A Sony állítólag jövőre tervezi a PS5 konzol vékonyabb változatának piacra dobását. A PlayStation 5 2020 novemberében jelent meg, de a Sony nem tudta kielégíteni a rendszer iránti keresletet. Ez azt eredményezte, hogy egyes felhasználók az MRP-nél drágábban vásárolnak PS5-öt, persze scalperektől.

Úgy tűnik azonban, hogy az elmúlt hetekben drasztikusan javult a kínálat, mivel a rajongók végre PS5 konzolokat láthatnak a különböző Walmart üzletekben.

Ez igaz mind a normál kiadásra, mind pedig egy speciális csomagra, amely a Horizon Forbidden West egy példányát tartalmazza. A PS5 már majdnem két éves. Habár a kínálat lassan javulni látszik, sok törekvő vásárló még mindig nem jutott hozzá a rendszerhez. Most egy új pletyka szerint a Sony 2023-ban ki fogja adni a PS5 Slim változatát.

Ez az információ a The Leak-től származik, és később az Insider Gaming is beszámolt róla. A jelentés szerint a Sony 2023 harmadik negyedévében egy kisebb PS5 konzolt ad majd ki. Habár nem biztos, hogy PS5 Slim néven jelenik majd meg. A kisebb méret mellett a The Leak azt állítja, hogy ez az új változat könnyebb lesz, mint az eredeti PS5 dizájnja. Továbbá a Sony azon dolgozik, hogy a PS5-nek ne kelljen állvány, ha a rendszert vízszintesen helyezik el. Az ilyen konzolrevíziók bevett gyakorlatnak számítanak a játékiparban.

Az Insider Gaming korábban kiszivárogtatta, hogy a Sony egy átdolgozott PS5 konzolon dolgozik, amely levehető lemezmeghajtóval érkezik.

Ugyanez a jelentés megosztja, hogy ez az új rendszer teljesen leválthatja a meglévő PS5 modelleket. Ha ez igaznak bizonyul, akkor úgy néz ki, hogy minden vásárló egy kizárólag digitális PS5-öt kap. Ehhez igény esetén lemezmeghajtót is vásárolhatnak. Az is érdekes lesz, hogy a Sony hogyan árazza be ezt a PS5 hardveres revíziót.

A hasonló konzolrevíziók általában árcsökkenéssel járnak. Mindez lehetőséget ad a Sony számára, hogy csökkentse a rendszer kikiáltási árát. A Sony nemrég emelte a PS5 árát különböző régiókban, többek között Európában, az Egyesült Királyságban és Japánban, a magas globális inflációs rátákra és a kedvezőtlen valutaárfolyamokra hivatkozva. Állításuk szerint az áremelés nem befolyásolta a PS5 iránti keresletet.

Forrás: The Leak, Insider Gaming

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu