Horizon MMORPG-n dolgozik a Sony és az NCSoft?

Állítólag a Lineage-et és a Guild Warsot fejlesztő NCSofttal közösen valósulhat meg egy MMORPG a Sony egyik blockbuster IP-jéből.

 

A koreai MTN számolt be arról, hogy a dél-koreai cég is közreműködő lesz a Sony élő szolgáltatásos, live service terjeszkedésében, ugyanis egy nemzetközi piacra fejlesztenek egy, még be nem jelentett projektet. A kódnév is gyanús: az álláshirdetéseikben Project H-ként hivatkoznak rá. Az NCSoft nemzetközi kommunikációs hivatala állítólag azt mondta, hogy a jelenleg fejlesztés alatt álló projektekről nehéz nyilatkozniuk.

A VGC szerint a Guerrilla Games, a franchise fejlesztőcsapata régóta tervezi már, hogy a Horizon valamilyen módon multiplayerré váljon. A 2017-ben PlayStation 4-re megjelent Horizon Zero Dawn (ami aztán PC portot is kapott) eredetileg kooperatív lehetőségekkel is rendelkezett, de a stúdió inkább úgy döntött, hogy a játék más részeire koncentrálna inkább. A téma ismét felbukkant a folytatásba, a Horizon Forbidden Westben is (itt már a Sony is efelé terelte a csapatot), de a Guerrilla szerint az elképzelésnek egy másik projektben (különálló online spin-off? Horizon 3?) lenne inkább a helye.

Tavaly a Guerrilla elkezdett egy online játékhoz embereket keresni, de azóta sem tudtuk meg, hogy a Horizonnal kapcsolatos projektről van szó vagy sem. Egy senior közösségi rendszerekért felelős tervezőtől például azt várták el, hogy a játékosoknál „társas interakciókra törekedjen, hogy tartós kapcsolatok jöjjenek létre, és ahol ez összeegyeztethető… céhszerű csoportok alakuljanak meg, hogy együtt fedezzék fel a világot.” Egy másik pozíció, a senior író (ami talán ugyenehhez a projekthez kötődik) felé támasztott elvárás pedig: „a nyílt világú RPG-játékok, online játékok és MMORPG-k történeteinek és narratív tervezésének széleskörű ismerete a küldetések és a narratív tervezés megalkotása céljából”…

Még nem biztos, hogy valóban a Horizon IP-vel foglalkozik majd az NCSoft. Az viszont igen, hogy a Horizon Call of the Mountain a PlayStation VR2 nyitócímei között lesz februárban. Állítólag egy PlayStation 5-ös remaster is készül a Horizon Zero Dawnból (minek…?).

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu