Daniel Craig nem akarja, hogy az emberek „politikai térre tereljék” az Üveghagyma karakterének szexualitását

MOZI HÍREK – A felfedezés, hogy a Tőrbe ejtve – Az üveghagyma Benoit Blanc-ja meleg, dicséretet és visszatetszést is kiváltott a közösségi médiában, de Daniel Craig azt szeretné, ha az emberek továbblépnének.

 

Daniel Craig ismét rejtélyt old meg Benoit Blanc szerepében az Üveghagymában, Rian Johnson Knives Out című sikerfilmjének folytatásában. A legutóbbi kiruccanás óta azonban Johnson megerősítette, hogy a karakter meleg, és egy másik férfival él együtt. Miközben ez a film egyes kritikáinak középpontjába került, Daniel Craig figyelmeztette az embereket, hogy ne „akadjanak fenn” a karakter szexualitásán.

Az utóbbi időben sok visszhangja volt az LMBTQ+ szerepeket játszó hetero színészek ellen. Éppen ezért az a felfedezés, hogy Craig, aki Rachel Weisz színésznő felesége, egy olyan férfit alakít, aki meleg, egyeseket arra késztetett, hogy a közösségi médiában kritizálják a szereposztást. Tekintettel arra, hogy Craig már egyszer sikeresen eljátszotta a szerepet, soha nem volt esély arra, hogy csak a megerősített státusza miatt újra castingolják, és ez olyasmi, amivel maga Craig is foglalkozott. A Deadline-nak adott interjújában Craig így nyilatkozott:

„Minél kevesebbet dicsekszünk ezzel kapcsolatban, annál jobb nekem, mert egyszerűen így volt értelme. És ahogy a [Londoni Filmfesztiválon] is mondtam, ki ne akarna együtt élni azzal az emberrel, akivel történetesen együtt él? Ez szép, ez szórakoztató. És miért ne lehetne az? Nem akarom, hogy az emberek politikailag felkapaszkodjanak bármibe is.”

Daniel Craig meleg karaktere csak Hollywood újabb „kipipálása” az „inkluzívitásnak”?

Bár az elmúlt években bizonyára nem volt vége azoknak a jól ismert filmes karaktereknek, akikről „kiderült”, hogy egy LMBTQ+ csoport képviselői, miközben Hollywood továbbra is igyekszik megmutatni a sokszínűségét, az Üveghagyma Benoit Blanc-ja talán nem is annyira cinikus gesztus. A karakter jól megírt, és mind a Knives Outon, mind a folytatáson keresztül a karakter öltözködési érzéke, valamint a többi szereplővel való interakciójának dinamikája eléggé arra utal, hogy mindig is úgy orientálódott, ahogy most kiderült.

A szexualitása azonban nem központi cselekménytéma, nem ütközik bele a történetbe, és bár az Üveghagymában a legtöbb ember számára egyértelmű a státusza, még sincs fájdalmasan erőltetve vagy belezsúfolva a film kulcsmomentumaként. Egyszerűen csak van, és olyan finomsággal jön, amely megállapítja a tényt, és továbblép. Ez visszautal Craig megjegyzéseire, miszerint nem csinálnak belőle nagy ügyet. A karakter szexualitásáról nem készült tömeges promóció, és a film semmit sem változott emiatt. Ez csak egy kiegészítés a karakter mélységéhez, és jobban kiteljesíti őt, ugyanúgy, mintha a jelenetből kiderült volna, hogy nős, gyerekekkel.

Az Üveghagyma minden bizonnyal többről szól, mint a főszereplő orientációjáról, és Craignek minden bizonnyal sikerült egy olyan szereppel megalapoznia magát, amely segíthet neki kilépni a James Bond-franchise-ból való közelmúltbeli távozásának árnyékából. Az Üveghagyma már látható a kiválasztott mozikban, a Netflixre pedig december 23-án érkezik.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu