LucidGloves: egy kesztyű, amivel „érezhetünk” a virtuális valóságban?! [VIDEO]

TECH HÍREK – Egy új, online közzétett videó mutatták be a LucidGloves virtuális valóság kesztyűt, amely haptikus visszajelzést használ, hogy a felhasználók valóban „érezzék” a tárgyakat a VR-ben.

 

 

A VR rajongókat világszerte elképesztette egy lenyűgöző TikTok videó, amely egy házilag készített haptikus kesztyűt mutat be. A LucidGloves állítólag lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy „érezzék” a tárgyakat a VR-ben. Ez a hihetetlen projekt lenne a virtuális valóság jövője?

Az 1990-es évekre visszanyúló sorozatos félresikerült kezdetek után a fogyasztói VR végre egy pillanatra reflektorfénybe került az Oculus Quest 2019-es megjelenésével.

Míg a hobbi-VR-headsetek már évek óta kaphatók voltak, a Valve kizárólag PC-re szánt erőműve, a Valve Index csak néhány hónappal később indult. Az Oculus Quest emberek milliói számára szolgált megfizethető és könnyen használható bevezetésként a VR-hez. Még ha a fogyasztói VR-tér az elmúlt években egyre zsúfoltabbá is vált, a VR-játékok vezérlői viszonylag változatlanok maradtak, és még mindig a hagyományos konzolvezérlőkön alapulnak.

A Linus Tech Tips TikTok-ra feltöltött klipjében Linus Sebastian tech influencer látható, amint kipróbálja a DIY LucidGloves haptikus kesztyűt VR-hez, amelyet Lucas De Bonet amatőr feltaláló tervezett. A lenyűgöző eszköz egy sor zsinórt és motort használ, hogy a felhasználók ujjainak visszahúzásával ellenállást hozzon létre, amikor megragadnak egy tárgyat. Így azt a benyomást kelti, mintha a virtuális valóságban valóban megragadnának valamit. Linus a videóban láthatóan el van ámulva, amikor a népszerű VR-játékban, a Bonelabban felvesz egy kulcskártyát, és a kezében érzi a kártya vékony profilját.

A LucidGloves, amelynek tervei letölthetők a LucidVR GitHub oldaláról, először 2020-ban terjedt el, amikor a feltaláló De Bonet bemutatta a kesztyű első változatát.

A 3D nyomtatót és nagyjából 60 dollár értékű hardvert igénylő LucidGloves az összeszereléshez drámaian olcsóbb alternatívát kínál a kereskedelmi VR haptikus termékekhez, például a Haptx Gloveshoz képest, amelyek páronként közel 6000 dollárba kerülnek, és havi hardver-előfizetést igényelnek. A PlayStation VR2 kontrollerének fejlett haptikája azt is mutatja, hogy a VR vezérlési lehetőségei terén még mindig folyamatos az innováció. Azonban a LucidGloves talán bepillantást enged a VR-játékok jövőjébe.

A nehézkes megjelenés, a VR-játékok korlátozott támogatása és az a követelmény, hogy a felhasználóknak maguknak kell összeszerelniük ezeket a kesztyűket, egyértelműen leszűkíti a potenciális felhasználók körét.

Forrás: TikTok

@linustechtjps

These Gloves let you Feel in VR #linustechtips #tech #vr #gloves

♬ My Heart Will Go On (Titanic) – Maliheh Saeedi & Faraz Taali

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu