Új PlayStation 5 modellre utal a Sony egyik feje, új játék a Bluepointtól?

Alakulnak az események a Sony körül. Hardveresen és szoftveresen is jöhet valami új.

 

Nishino Hideaki, a Sony platformélményekért felelős senior alelnöke a Famitsunak adott interjújában utalt arra, hogy 2023-ban valami új érkezhet a PlayStation 5 hardvere kapcsán: „A 2022-es pénzügyi év végére az összesített eladások meghaladják a 37 millió darabot, és úgy gondoljuk, hogy ez a platform számára is nagyon fontos időszak lesz. Konkrétumokról most még nem tudok beszélni, de remélem, hogy várakozással tekintünk a jövő évre (2023).” Lehet, hogy a 2023-as évre gondolt, és annak az üzleti évnek a vége szeptemberre esik, de mindegy. A lényeg ott van, hogy újdonságra utalt.

Korábban pletyka szintjén írtunk már arról, hogy egy slim PlayStation 5 model készülhet, ami akár szeptemberre meg is jelenhet. A költséghatékonyság érdekében állítólag Blu-ray meghajtó nélkül gyárthatja a Sony, de cserébe külön is értékesítheti az optikai meghajtót, hogy aki lemezes játékokkal kereskedne, lehetősége legyen a megszokott módon játszani (máskülönben ez csak egy átszabott PlayStation 5 Digital Edition lenne, amiben ugye nincsen lemezes meghajtó). De az sem kizárt, hogy egy erősebb konzolról van szó. Elvégre 2023 őszére már három éves lesz a PlayStation 5, és a PlayStation 4 Pro is hasonló idővel az alapkiadás után jutott el a boltokba.

Eközben a PlayStation Blogon a Bluepoint Games mintha a következő új projektjére utalna a lent mellékelt képen. A pajzs a Demon’s Souls remake-et jelenti (és ez továbbra is PlayStation 5-exkluzív, ahogy az eredeti is csak PS3-on volt elérhető…), a balta arra utal, hogy a stúdió segített a God of War: Ragnarök fejlesztésében a Santa Monica Studionak, a kard pedig a Shadow of the Colossus remake-re utal (amit az azóta már bezárt Japan Studioval hoztak létre). Így ott marad a képen a negyedik, bontatlan doboz…

Tavaly szeptemberben az IGN-nek a Bluepoint azt mondta, hogy eredeti tartalmon dolgoznak, és ez lesz az evolúciójukban a következő lépés. Bloodborne 2? Majd meglátjuk…

Forrás: PSL, PSL

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu