Elon Musk megszavaztatta a Twitter-felhasználókat a lemondásáról – vajon tartja az ígéretét?!

TECH HÍREK – Alig telt el egy nap a Twitteren végrehajtott vitatott és potenciálisan illegális irányelv-változtatások után, Elon Musk vezérigazgatót a saját oldalán kezdeményezett szavazáson is lemondásra szólították fel.

 

 

Elon Musk elvesztette saját Twitter-szavazását, amely elsöprő többséggel szavazott arra, hogy menesszék őt a közösségi médiaplatform éléről. Az eredmény egy kedvezőtlen hét csúcspontja a Twitter vezérigazgatója számára. Musk tetemes ellenállásba ütközött a kitiltott újságírók és a hirtelen radikális irányelv-módosítások nyomán.

Musk elmúlt hete azzal kezdődött, hogy kifütyülték, amikor csatlakozott Dave Chappelle-hez a színpadon, és azóta sem volt hajlandó javulni.

Először az ElonJet Twitter-fiókot, amelyet Musk magánrepülőgépének tartózkodási helyének nyomon követésére szenteltek, végleg felfüggesztették. Azután több, a történetről tudósító újságírót doxxinggal vádoltak meg, és szintén kitiltottak. Később létrehozott egy szavazást, amelyben megkérdezte a Twitter-felhasználókat, hogy most vagy hét nap múlva állítsák vissza az újságírók fiókját, és az előbbi opció győzött.

Vasárnap este azután Elon Musk egy új Twitter-szavazást hozott létre a személyes fiókján, amely így szólt: „Lemondjak-e a Twitter vezetőjeként? Tartom magam a szavazás eredményéhez”. Tizenkét óra alatt 17 502 391 szavazat gyűlt össze. Az 57,5% az „igen” mellett döntött, ami jelentős győzelmet jelentett a milliárdos ellenzőinek. Jelenleg nem tudni egészen pontosan, hogy Musk mit szándékozik tenni, és még kevésbé világos, hogy ki lenne az utódja. Az irányíthatatlanság már eddig is jellemző volt Musk hivatali idejére, a múlt hónapban a Valorant és a League of Legends szakembereinek haragját vonta magára, amikor egy hirtelen változást követően nem tudták többé megváltoztatni Twitter nevüket.

Technológiai és politikai kommentátorok kezdetben úgy vélték, hogy Musk tisztességtelenül vezette le a szavazást, hogy ő maradjon a Twitter vezetője, mások azonban azt állították, hogy már tervezte a lemondást, és a szavazást csupán arra használta, hogy a demokratikus joghatóság érzetét keltse a döntéshez.

Vasárnap egy széles körben elítélt irányelvet is bejelentettek, ami tovább fokozta a vállalatnál uralkodó zűrzavart. Ez a keresztpromócióra vonatkozott. Megtiltotta a Twitter által versenytársnak tekintett más platformokra, köztük a Facebookra, az Instagramra és a Mastodonra mutató linkeket.

A Twitter instabilitása negatívan érintette a játékközösséget. Nibellion hírkurátor pl. nem sokkal azután távozott, hogy Musk felvásárolta a platformot. Emellett a Genshin Impact játékosokat figyelmeztették, hogy aki a Twitteren keresztül regisztrált, az esetleg e-mailben szeretné biztosítani a fiókját, mivel nem tudni, mi történik majd leállás esetén.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu