A Twitter betiltaná a keresztpromóciót?! Musk legújabb lépése hatalmas felháborodást keltett

TECH HÍREK – A Twitter számos ellentmondásos változtatást jelent be a keresztpromócióval kapcsolatban, amelyek azonnal kiváltották a felhasználói bázis haragját.

 

 

A Twitter a közelmúltban számos ellentmondásos változást jelentett be a közösségi médiaplatformon. A legfrissebb változások kifejezetten a más közösségi médiaplatformokról szóló keresztpromócióra vonatkoznak. Mind fiók-, mind egyéni tweet-szinten is életbe lépnek. Ez csak egy újabb kérdés a viták futószalagján, amelyek Elon Musk rövid vezérigazgatói megbízatása alatt merültek fel.

Amióta Musk néhány hónappal ezelőtt felvásárolta a Twittert, a fogadtatás enyhén szólva nem volt túl hízelgő. A vezérigazgató gúnyolódásától kezdve a checkmark-ellenőrzési káoszon, a Twitter elbocsátásokon és egy sor más ellentmondáson át Musk a felhasználók bohózatává vált.

Ennek ellenére Musk azt állítja, hogy a platform elkötelezett a szólásszabadság mellett. Majd nyomban bejelentett egy olyan irányelvet, amely egyes felhasználók szerint közvetlenül ellentmond ennek a felfogásnak. Ezt a Twitter támogatói fiókján jelentették be, miszerint a platform nem engedélyez olyan fiókokat vagy tweeteket, amelyek más platformokra kereszt-reklámoznak.

A tweet-szál azzal kezdődik, hogy a felhasználók aktívak voltak más közösségi médiaplatformokon, és innentől kezdve nem engedélyezik többé bizonyos közösségi oldalak ingyenes promócióját. Sőt, a Twitter megkezdi a fiókok, tweetek eltávolítását, és megtiltja a 3. fél közösségi médiaplatformokról, köztük a Facebookról, az Instagramról és a Mastodonról szóló posztokat. A Twitter tiltani fogja azokat a fiókokat vagy tweeteket is, amelyekben közösségi média linkaggregátorok, például a linktr.ee és az lnk.bio is szerepelnek.

„Konkrétan eltávolítjuk a kizárólag más közösségi platformok népszerűsítése céljából létrehozott fiókokat és az olyan tartalmakat, amelyek az alábbi platformok linkjeit vagy felhasználóneveit tartalmazzák: Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr és Post.” – írta a mostanra törölt tweet-szál.

A bejelentés igencsak felbőszített számos felhasználót. Különösen a művészeket, mivel lényegében megszünteti a felhasználók számára a tartalmak népszerűsítésének minden módját. Valamint igazságtalan büntetést eredményez, ha olyan közösségi médiaplatformokon keresztül kapcsolódnak másokhoz, amelyek nem a platformhoz tartoznak. Az a tény, hogy ezt a politikát azután vezették be, hogy a felhasználók már elkezdtek tömegesen kivonulni a Twitterről, és az oldal „vesztésre állt” más platformokkal szemben, további kritikákat váltott ki.

Más felhasználók, például az európaiak aggodalmukat fejezték ki ezzel a lépéssel kapcsolatban. Állításuk szerint ugyanis sérti a régióban érvényes törvényeket. Egyes elméletek szerint a jövőben potenciálisan geoblokkolásra kerülhet sor Európában. Néhányan már megpróbáltak bizonyos tweeteket közzétenni a közösségi médiaplatformokról, és kudarcot vallottak. Más platformok, mint például a YouTube vagy a Twitch mentesülnek ez alól a politika alól.

Mindez csak még több aggodalmat vet fel a Twitter jövőjével és a Musk vezetése alatti hosszabb távú működésével kapcsolatban.

A Twitter fontos forrása a bejelentéseknek, híreknek és a kreativitás egyéb megnyilvánulásainak. Az új irányelvek egyre nagyobb aggodalmat keltenek a felhasználók körében. Sokan úgy gondolják, hogy csak idő kérdése, hogy a platform használhatatlanná váljon.

UPDATE: a tweet-láncot mára virradóra törölte a Twitter Support oldala. Arról egyelőre nincs információ, hogy ez a friss változtatások visszavonását is jelenti-e, vagy csak elegük lett a dühös hozzászólásokból…

Forrás: SMS.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu