Az Nvidia kilenc év után végképp elkaszálhatja a GameStream szolgáltatást?!

TECH HÍREK – A funkciót jövő év elején minden Shield TV készülékről eltávolítják, harangozta be nemrég az Nvidia.

 

 

Az Nvidia GameStream egy olyan szolgáltatás, amely a megfelelő hardver mellett lehetővé teszi, hogy 4K-s játékokat streameljünk egy erős PC-ről a nappaliban lévő tévére. A szolgáltatás 2013-ban indult, és a cég Shield TV eszközével együtt működött. Sosem volt annyira népszerű, mint mondjuk a Steam, de sokan máig használják.

Az Nvidia bejelentette, hogy a GameStream elérte életének végét, és „február közepén megkezdődik az Nvidia Games alkalmazás tervezett frissítése a Shield-tulajdonosok számára. Ezzel a frissítéssel a GameStream funkció többé nem lesz elérhető az alkalmazásban”.

A vállalat hozzátette, hogy a Shield-tulajdonosok a jövőben a Steam Link segítségével streamelhetnek játékokat a tévére. A GeForce Now szolgáltatás pedig elvileg lehetővé teszi a felhőalapú streaminget a Shield TV-re.

Mondanunk sem kell, a Shield TV felhasználókat alaposan kiakasztotta a döntés. A GameStream a Shield hardver alapvető funkciói közé tartozik. Sőt, az egyik legtöbbet használt funkció volt. Sokaknak, akik megvették a Shieldet, ez a funkció volt a legfontosabb vásárlási szempont.

„WTF Nvidia?” – írja egy Shield felhasználó az NVIDIA subredditen. „Ez az elsődleges játékmódom a Shieldemmel és a 3080-asommal. Azt mondani, hogy csalódott vagyok, igencsak enyhe, mivel ez a fő oka annak, hogy Shield és Nvidia kártya tulajdonosa vagyok.”

„Miért is vásárolna bárki is Shield TV-t, ha nem a funkció miatt, amit eltávolítanak” – mondja egy másik user. „Ez elég bosszantó, ez az egyetlen ok, amiért megvettem azt a rohadt izét, van egy olyan érzésem, hogy nem tudják eltávolítani a funkciót, csak leállítják a jövőbeni támogatást, mivel ez az egyik dolog, amivel reklámozzák.”

Mi a helyzet a februári frissítés egyszerű kikerülésével? Szép ötlet, de, hogy ismét Nvidiát idézzük: „A Gamestream egy ideig még működhet, de már nem lesz támogatott, és végül leáll majd. Minden más, az Nvidia Games által támogatott szolgáltatás, beleértve a GeForce NOW-t is, alkalmazásfrissítést igényel a további működéshez.”

Szóval tessék: a GameStream megszűnik, és ha megpróbálod a Shieldet úgy működtetni, ahogy van, akkor a többi funkcionalitás is akadozni fog, vagy egyáltalán nem működik majd, amíg nem frissítesz a GameStream utáni jövőre.

Nehéz nem szimpatizálni a vásárlói reakciókkal. Ez nem csak magáról a Shield hardverről szól: e szolgáltatások használatához be kell lépni az Nvidia szélesebb ökoszisztémájába. Igenis vannak olyanok, akiknek a GameStream számított a GPU kiválasztásakor. Nem is beszélve a más, rendkívül népszerű szolgáltatások, például a Moonlight használatáról, amelynek működéséhez a GameStream szükséges.

Forrás: Nvidia

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu