Konyec az Atari VCS-nek?

Az Atari helyzete felettébb röhejessé kezd válni, ha már az Atari VCS gyártása felett is már gyülekeznek a felhők.

 

A Tom’s Hardware arról írt, hogy az Atari VCS gyártása nem nagyon tarthat már sokáig. A 2022/23-as féléves üzleti jelentésében az Atari azt írta, hogy 4,65 millió dolláros forgalmat ért el, ami a 2021/22-es féléves jelentéshez képest 27%-os csökkenés. A hardveres eladások lényegében a földbe zuhantak, ugyanis a 2021/22-es 2,44 milliós összeghez képest 92%-os (!!!) csökkenés jött össze, és mindösze 212 ezer 466 dollárt tett ki a hardveres részleg. Ez NAGYON alacsony!

Az Atari erre reagálva elkezdte átszervezni a hardveres üzletágát. Ennek része az is, hogy a közvetlen hardvergyártói partneri kapcsolatokat az Atari VCS kapcsán felfüggeszti, ami virágnyelven annyit jelent, hogy a konzol annyira gyengén teljesít, hogy a gyártáson spórolni kellene. Ennek ellenére a cég új stratégiát kezd erőltetni, ami „az Atari VCS mellé kiegészítő, új hardvereket” hozhat el a piacra „a licenszelési szerződések alapján a partnerektől”. Az Atari VCS 800 All-in Bundle-t az Egyesült Államokban szinte csak az Atari saját boltjaiban találhatjuk meg, ugyanis a nagyobb üzletláncok, így például a Target már leállították az értékesítését (a weboldalukon sincs ott), míg az Amazonon nincs belőle készlet.

Nem kizárt, hogy nagyon rövid időn belül az Atari vezetősége úgy dönt, hogy bármi, ami az Atari VCS-hez köthető, sürgősen ejtendő a cég tervei közül. Igaz, hogy a cég már csak a nevében egyezik meg a 70-es, 80-as évek Atarijával, de legalább ők eljutottak addig, hogy a koronavírus-világjárvány okozta nehéz körülmények ellenére eljuttatták az Atari VCS-t a boltokba, miközben egy másik klasszikus név esetében erre kb. annyi esély mutatkozik, mint nekünk a lottó megnyerésére.

Emlékszik még valaki az Intellivision Amicóra? Ennek eredetileg 2020 októberében kellett volna elrajtolnia, de Tommy Tallarico (aki korábban videojátékos zeneszerzőként volt ismert) tervei nem nagyon akarnak megvalósulni…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu