Több játék is Sony-exkluzív marad, állítja a Microsoft!

Két külsős (tehát nem közvetlenül a Sony által birtokolt) IP-t nevezett meg a redmondi cég az Egyesült Királyság piac- és versenyfelügyeleti hivatalának, a CMA-nak benyújtott 111 oldalas válaszában. (Tegnap az amerikai kereskedelmi szövetségi bizottságnak, az FTC-nek benyújtott 37 oldalas válaszukról írtunk – nekik megered a kezük, annyi szent…)

 

„A kizárólagossági stratégiák nem ritkák a játékiparban, és más piaci szereplők is saját tartalmakhoz való hozzáféréssel rendelkeznek. Mind a Sony, mind a Nintendo exkluzív first-party játékai a legkelendőbbek közé tartoznak Európában és világszerte. A Sony jelenlegi exkluzív tartalma olyan kiemelkedő first-party címeket foglal magában, mint a The Last of Us, a Ghosts of Tsushima, a God of War és a [Marvel’s] Spider-Man.

A Sony a kifejezetten exkluzív tartalmak mellett olyan megállapodásokat is kötött külsős kiadókkal, amelyek megkövetelik az Xbox „kizárását” azon platformok közül, amelyeken ezek a kiadók terjeszthetik játékaikat. Néhány kiemelkedő példa ezekre a megállapodásokra: Final Fantasy VII Remake (Square Enix), Bloodborne (From Software), a hamarosan megjelenő Final Fantasy XVI (Square Enix), és a nemrég bejelentett Silent Hill 2 Remake (Bloober Team). A Nintendo exkluzív tartalmai között olyan világszerte ismert és ikonikus franchise-ok szerepelnek, mint a Super Mario, a Zelda, a Xenoblade, a Pokémon és az Animal Crossing,” írja a Microsoft.

Csakhogy ez már megint a mások szemében a szálka keresése, miközben egy gerenda áll ki a Microsoft szeméből. A Starfield nem lesz PlayStation 5-ön, és nem kizárt, hogy soha nem lesz natív port belőle (még az Xbox Game Passos, felhőből futó verziót is ki lehet zárni), és a Sony nem véletlenül tart attól, hogy a Microsoft 68,7 milliárd dolláros tranzakciója az Activision Blizzard Kingért lezárulhat, mert hiába mondja a redmondi techcég, hogy tíz évig a PlayStationön tartaná a Call of Duty-t, egy tollvonással áthúzhatja a Microsoft az egészet.

A Microsoft tehát amiatt panaszkodik, amit ő maga is elkövet.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu