Utolérhetik a riválisok az Apple A-szériájú technológiáját

TECH HÍREK – Az Apple hardverekért felelős senior alelnöke, Johny Srouji szerint lassan zárul az olló a teljesítményben.

 

Az Apple az utóbbi évek során egy el nem hanyagolható mértékű brain drainen esett át, azaz a techcég chipekért felelős mérnökei és vezetői máshová igazoltak, így a részlegük új lehetőségek után kutat, miközben a munkakörülmények javítása sincs elhanyagolva. Ezért állítja Srouji, hogy szerinte az Apple-t utol fogják érni technológiailag. Korábban azt lehetett hallani, hogy egy korábbi A16 Bionic SoC (egylapkás rendszer) sugárkövetés (ray tracing) támogatással rendelkezett, de túl magas fogyasztása miatt az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max végül nem kapta meg ezt.

Ez megmagyarázza, hogy a két csúcskategóriás iPhone SoC miért az A15 Bionichoz hasonó GPU-architektúrát használja, ugyanis a két egyedi szilikon között nem sok különbség fedezhető fel. A The Information szerint Sroujira további problémák várnak, ugyanis több chipmérnök is távozni fog, beleértve a processzortervező Gerard Williams III-at, aki 2019-ben létrehozta a Nuviát, és ezt azóta az Oryon-t bemutató Qualcomm  felvásárolta. A helyét Mike Filippo vette át, de ő 2022 folyamán távozott a Microsofthoz, és az Apple azóta sem nevezte meg, hogy ki veszi át a stafétát.

Az Apple viszont úgy döntött, hogy megpróbálja lekenyerezni a mérnökeit, ugyanis prezentációkat készített, hogy meggyőzze az alkalmazottakat arról, hogy náluk jó karriert lehet befutni a stabilitás és a jutalmazás miatt, miközben a chipfejlesztésre szakosodó start-up cégekhez való távozás nagyobb kockázattal jár. Mivel a piaci elemzők és a közgazdsászok is negatív fordulatra figyelmeztetnek, nem kizárt, hogy sokan végül az Apple-nél maradnak.

De a Qualcomm így is képes lehet lehagyni az Apple A-sorozatú chipsetjeit. Egy többmagos benchmark szivárgás következtében a nemrég bejelentett Snapdragon 8 Gen 2 lényegében felzárkózott, és ha a jövőre érkező A17 Bionic nem képes felvenni a kesztyűt, a Qualcomm vagy a MediaTek első alkalommal mutathat fel jobb teljesítményt az almás techcégnél.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu