Új platformon debütálhat a Shin Megami Tensei?! [VIDEO]

Az Atlus játékai, mint a Shin Megami Tensei sokáig Nintendo exkluzívak voltak, ám egyre több címük válik elérhetővé Xboxon.

 

 

A Shin Megami Tensei és más Atlus franchise-ok évek óta konzol-exkluzívok voltak. Kizárólag az olyan japán cégek, mint a Nintendo és a Sony gépeire jöttek ki. Azonban egyre több játék jelenik meg a katalógusából a Microsoft platformjain, például a Windowson és az Xboxon. A pletykák szerint még több ilyen játék érkezik.

A Shin Megami Tensei sorozat az elmúlt években nem volt olyan népszerű, mint a Persona sorozat, legalábbis az észak-amerikai piacokon nem.

Az Atlus azonban nem feledkezett meg a játéksorozatról. A 2021-ben megjelentette a Shin Megami Tensei 5-öt exkluzívként Nintendo Switch-re. Ám míg a cég hagyományosan minden játékát egyetlen platformon értékesítette, az utóbbi időben elkezdett szakítani ezzel a szokásával.

A Persona 4 és a Persona 5 jelenleg Xboxon és Windowson érhető el, a Persona 3 pedig január 18-án jelenik meg. A Shin Megami Tensei 3 szintén elérhető Windowsra, és a pletykák szerint hamarosan a franchise további játékai is megjelenhetnek a Microsoft platformjain. Legalábbis ezt gondolja Shpeshal Nick, a The XboxEra Podcast házigazdája.

Nick konkrétan a franchise legújabb fővonalbeli játékait, a Shin Megami Tensei 3-at, 4-et és 5-öt említi. Az, hogy ezek a játékok elérhetőek lesznek Xboxon, nagy nyereség lehet a Microsoft számára. Az Atlus-játékok különösen népszerűek Japánban. Az Xbox általában (egészen a közelmúltig) nehezen tudott olyan piaci részesedést szerezni, mint más országokban. Ez különösen a PlayStationnel szemben segíthetné a Microsoft platformját. Hiszen a japán konzolra legutóbb megjelent SMT játék a PS4-re megjelent 3 remaster volt.

Természetesen ez a lépés is része a japán fejlesztők egyre növekvő trendjének, hogy játékaikat több platformon is kiadják.

A Persona-játékok az egyik példa erre. Ám a Square Enix a teljes Final Fantasy-katalógusát is kiadta a Steamen. Amikor a Final Fantasy 15 megjelent, az már Playstation 4-re és Xbox One-ra is elérhető volt. A Final Fantasy 16 csak PS5-re érkezik, de úgy tűnik, ez egy exkluzivitási megállapodásnak köszönhető.

Hasonló megállapodást kell majd kötnie a Microsoftnak és az Atlusnak, hogy az SMT-játékok Xboxra is megjelenjenek. Játékokat egyszerre több platformra fejleszteni még mindig nehezebb. Még akkor is, ha a legtöbb játékkonzol és a PC között sokkal kisebb a különbség, mint a korábbi generációkban. Azzal, hogy a Microsoft fedezi a portolási folyamat költségeinek egy részét, az Xbox is nyerhet, mivel több japán játékost vonz, és az Atlus is nyerhet, mivel több nemzetközi játékosnak tudja eladni a Shin Megami Tensei sorozatot.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu