Négy japán kiadó is be nem jelentett projektekre hivatkozik

A SEGA alá tartozó Atlus, a Konami, a Spike Chunsoft, illetve a Square Enix is készül valamivel.

 

A Famitsu összefoglalta a japán játékipar fontosabb szereplőinek újévi köszöntőjét. Köztük megtalálhatjuk az Atlust is, ami ezt írta: „2023-ban, a Persona 3 Portable és a Persona 4 Golden remasterek megjelenését követően több, be nem jelentett címmel is készülünk. Kérjük, várjátok őket!” Szóval nem csak egy új bejelentésük lehet idén, hanem több is. Esetleg a Persona 6…?

A Konami ennél tovább ment: „Az idei év a nyúl éve, így a már ismert sorozatoknak powerupokat és új fejlesztéseket tervezünk azzal a céllal, hogy még tovább ugorjunk. Emellett mélyen és csendben haladunk új projekt(ek)en, amelyeket még be kell jelentenünk nektek. A Konami ugrásszerűen halad előre, úgyhogy mindenképpen maradjatok velünk.” Silent Hill, Metal Gear – ezek körül valami gyansúan készülődik.

Végül a Spike Chunsoft, a Danganronpa-sorozat kiadója, aki Japánban a The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition PlayStation 5-ös lemezes kiadásának, továbbá az ARK: Survival Evolved Nintendo Switch portjának kiadója lesz: „Továbbá nagyszabású, be nem jelentett címmel/címekkel készülünk. Valószínűleg a nem is olyan távoli jövőben tudunk majd bejelenteni. A Spike Chunsoft 2023-ban is úgy fog futni, mint a nyúl, ezért kérjük, továbbra is támogassatok minket.”

És akkor itt beszéljünk Kitase Yoshinori, a Final Fantasy VII Rebirth producerének közleményéről a franchise weboldalán. Nem az FFVII-hez kapcsolódó bejelentésről van szó, de szerinte ez egy nagy dolog lesz: „BÚÉK mindenkinek. A Final Fantasy XVI idén meg fog jelenni, ami azt jelenti, hogy Yoshi-P-nek [a producernek] most nagyobb szüksége van a támogatásotokra, mint valaha. Szurkoljatok neki, ahogy mindent belead a végére! A fejlesztés felgyorsult az általam készített Final Fantasy VII Rebirth című játékon is. Biztos vagyok benne, hogy sokan közületek a képzeletetekben már most azt próbáljátok elképzelni, hogyan fogjuk újraalkotni a játék néhány ikonikus jelenetét, és erről többet is tudunk majd mondani, ha eljön az ideje. Van egy másik nagy bejelentés is, ami nem a Final Fantasy VII-hez kapcsolódik, de erről még nem mondhatok semmit. Biztosíthatlak, hogy keményen dolgozunk azon, hogy 2023 az eddigi legizgalmasabb év legyen.”

A Final Fantasy IX Remake, továbbá a Final Fantasy Tactics lehet az, amire utalt. Ez a két, még be nem jelentett játék a 2021 szeptemberében bekövetkezett nagy Nvidia GeForce Now szivárgás listájában ott volt. Azóta onnan a Square Enix játékai közül meg lett erősítve (vagy akár meg is jelent) a Chrono Cross: The Radical Dreamer Edition, a Kingdom Hearts IV, illetve a Tactics Ogre: Reborn is. Úgyhogy alakulnak a dolgok a japán játékiparban is. Kíváncsiak leszünk főleg a Konami lépéseire!

Forrás: Gematsu, Gematsu, Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu