Street Fighter V: egy teljes szezonnyi tartalomtól esett el a játék

A Capcom szerint egy hatodik szezonnal is terveztek a Street Fighter V-nek, de aztán végül megálltak ötnél.

 

Miközben a Capcom a Street Fighter 6-ra készül (és ez nem csak egy konzolon lesz ott), azért addig az előző részt is támogatni kellene. A PlayStation 4-re és PC-re már majdnem hét éve elérhető játékhoz a japán cég eredetileg hat évadnyi tartalmat tervezett, ugyanis a játék eleinte hiányos, reszketeg lábú állapotban jött ki, és jó ideig nem nagyon bővült úgy, ahogy kellett volna. Nakayama Takayuki, a Street Fighter jelenlegi vezetője a játék élettartalmának derekán csatlakozott a projekthez, és elmondta a Game Informernek, hogy tanultak a hibáikból.

Megerősítettee, hogy azért volt a rajt pillanatában hiányos a Street Fighter V, mert az előző rendező, Ono Yoshinori által javasolt funkciók tömkelege nem volt kész, így a megjelenés után sok változáson esett át a Capcom játéka, és végül Ono 2020-ban hagyta el a Capcomot. Egy új megjelenés utáni tartalmi menetrend is készült, de annak elkészülte előtt is már vágni kellett rajta.

Nakayama szerint hat évadnyi DLC-t terveztek, de félúton módosították ezt az ötletet, ugyanis a vezetőség és a fejlesztői csapat is azt mondta, hogy csak a 4. szezonig tudnak eljutni. Ebből született a Street Fighter V Champion Edition, a játék mondhatni teljes kiadása. Ekkor viszont a Capcom meggondolta magát, és bejelentette a játékhoz az ötödik szezont, amivel öt új karakter csatlakozott a stábhoz. Nakayama hozzátette, hogy a csapat struktúrája és kommunikációs metódusai is módosultak: rájöttek, hogy a játékosközösséggel fontos a közvetlen párbeszéd. Ennek köszönheti Nakayama, illetve a producer, Matsumoto Shuhei, hogy a Street Fighter 6 fejlesztésében élen járnak.

A Street Fighter 6 fejlesztése 2018-ban kezdődött, a Street Fighter V utolsó DLC-je, Luke után. Nakayama nem gondolta, hogy ő lesz az utolsó karakter, hanem inkább „egy vendégszereplő a jövőből”. Kicsit féltek a bemutatásától, mert megfelelően akarták ezt megtenni. Végül azért jól sültek el a dolgok…

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu