Adattárolási hiba miatt bukták a Madden-játékosok az elmentésüket!

Az Electronic Arts rengeteg pénzt keres az évente megjelenő, jelentős változtatásokat hosszú ideje fel nem mutató Madden NFL sportjátékaival (pláne az Ultimate Team nevű szerencsejátékon keresztül), és ennek ellenére elérte a kiadó, hogy néhányan joggal emeljék fel a hangukat.

 

A Madden NFL 23 Connected Franchise Mode-ja (innentől CFM-ként rövidítjük) érintett, ugyanis egy glitch rengeteg játékos elmentését hazavágta a módban. A múlt héten kapcsolódási hibákat érzékeltek a játékosok, majd az Electronic Arts azt tweetelte, hogy a problémát kijavította, így „a CFM-et gond nélkül játszhatják”. Csakhogy a kijavítás közlésétől számított jó 13 órán át tartó időszakban belépő játékosok az elmentéseikben bugokat találtak. Akik nem léptek be ebben az időszakban, elvileg nem érintettek.

Az Electronic Arts szerint backupokból igyekszik a korrupt, hibás elmentéseket helyreállítani, de az EA úgy látja, hogy a ligák mindössze 40%-a lesz megfelelően helyreállítva. A Redditen többen is arról beszélnek, hogy a glitch miatt több mint 30 játékosuk veszett oda. Van, aki három online franchise-ot játszott, és mind a három odaveszett. Az aktív, 32 csapatos ligák fel vannak töltve felhasznáókkal, és nevetségesnek tekinti ezt. Egy másik illető számára ez már a 7. Madden játéka, és a ligából több barátság keletkezett a való életben, és ezt fájdalmasnak tekinti, mert nem tudják, hogy ezek után mi legyen.

Ha érintettek vagyunk, akkor az EA szerint kezdjünk egy új franchise-ot, mert már fut a mód. Ízlelgessük ezt a kijelentést: sok munka lehetett az elmentésben. Ez odaveszik saját hibánkon kívül, majd a kiadó téves információt tett közzé (mert a javítás nem volt megfelelő!), és nem volt kellően elmentve tartalékba az érintett adathalmaz… és erre csak annyit mondanak, hogy kezdjük újra. Nem csoda, hogy a Steamen a Madden NFL 23 értékelései közül mindössze 47% pozitív, és lehet, hogy sokaknál ez a lépés lehetett az utolsó csepp a pohárban.

A Madden CFM-je a 2013-ban megjelent Madden NFL 25 óta (igen, 25!) ott volt. Egy NFL-játékost, edzőt, vagy menedzsert irányíthatunk online ligánkban, és akár a virtuális dicsőségcsarnokba is bejuthatunk. De mindez a kukában végezhette az adattárolási hiba miatt.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu