A Perfect Dark fejlesztése sem volt zökkenőmentes?

Akkor már tényleg meg kell kérdeznünk: mégis hogyan harangozta be az Xbox Game Studios elit csapatként a játékot fejlesztő The Initiative-ot?

 

A The Initiative már a 2018-as E3 során is létezett, azaz négy és fél éve van talpon. A 2020-as The Game Awardson hallottuk, hogy egy Perfect Dark reboot készül náluk, és azóta már az is hivatalos, hogy a Crystal Dynamics besegít nekik a fejlesztésben (és erre lesz is kapacitásuk, mert a minap arról is beszámoltunk, hogy a Marvel’s Avengers fejlesztését leállítja a stúdió), de ez nem jelenti azt, hogy mondjuk novemberben már a kezünkben lesz a Perfect Dark reboot.

Hiába dolgozik már két stúdió is a Perfect Dark feltámasztásán, Miller Ross (aki a Marvel’s Avengers kapcsán pontos bennfentes információkkal rendelkezett) azt írta a ResetEra fórumon, hogy a Crystal Dynamics teljes erejével az új Tomb Raideren dolgozik, amit ugye az Unreal Engine 5 fog meghajtani. A Perfect Dark fejlesztésében egy-két akadálya volt a stúdiónak, és emiatt lesz az szerinte, hogy a Tomb Raider legalább egy évvel korábban fog megjelenni a Perfect Dark rebootnál! A Tomb Raider jó ideje fejlesztés alatt állt, de végül újra kellett kezdeniük a fejlesztést, miután a saját készítésű Foundation engine-t (ezt használták a Rise of the Tomb Raiderben, és az Eidos Montréal ezt tovább tudta fejlesztani a Shadow of the Tomb Raiderhez) lecserélték az Epic Games technológiájára.

A Tomb Raider esetében az Amazonnak is van érintettsége: decemberben hallottuk, hogy a játék kiadója az Amazon Games lesz (így nem kizárt, hogy a saját felhős szolgáltatásukra, az Amazon Lunára is ki fogják majd adni Lara Croft visszatérését), nem pedig az Embracer Group alá tartozó kiadóágazatok tömkelege (pl. Plaion, THQ Nordic…).

De legalább erről a játékról többet hallunk mint a Perfect Darkról! Ez a játék is olyannak hangzik, hogy nehezen akar megvalósulni (ezt azért a GoldenEye 007 modernebb változatairól is elmondhatjuk, és amögött is eredetileg a Rare állt).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu