Eva Green beperelte törölt filmje készítőit – egyre dagad a botrány!

MOZI HÍREK – Eva Green reagált a nemrég kiszivárgott üzenetekre, amelyekben úgy tűnt, hogy sértegeti a stábot a törölt filmje, a Patriot készítése során.

 

 

Eva Green nemrégiben egy sor ellentmondásos kiszivárgott WhatsApp-üzenet miatt került a címlapokra. Mindez annak kapcsán, hogy beperelte a White Lantern Films-t, amiért az nem volt hajlandó kifizetni a színésznőnek az 1 millió dolláros honoráriumát, miután a Patriot című filmes projektjét törölték. Bár az ügy eredetileg 2020-ban indult, Green kiszivárgott üzenetsorozata, amely a filmen dolgozó csapat tagjainak szólt, újra a nyilvánosság elé hozta az ügyet. Éppen akkor, amikor a színésznő megjelent a bíróságon.

A The Guardian beszámolója szerint Greent eskü alatt kérdezték a bíróságon való megjelenése során az üzenetekről, amelyek között olyan nyers megjegyzések szerepeltek, hogy a film egyik befektetője egy „k***szott rémálom”, a stáb tagjai pedig „parasztok”.

Az üzenetek természetével és céljával kapcsolatban Green a kérdésekre a következőket válaszolta:

„Néha az ember olyan dolgokat mond, amit nem gondol komolyan. Gyűlölsz egy embert, és azt mondod: >>Meg fogom ölni ezt az embert<<, meg fogod ölni ezt az embert? Nem, ez egy szívből jövő kiáltás. Ott van a híres példa, amikor Daniel Craig azt mondta: >>Inkább felvágom az ereimet, minthogy még egy Bond-filmet csináljak.<< De vajon felvágta-e az ereit? Nem, csinált még egy Bond-filmet, és nem vágta fel az ereit. Néha azért mondunk dolgokat, mert nagy nyomás alatt vagyunk. Csak úgy kijönnek. Jól ismerem ezt a történetet, mert ismerem Danielt.”

 

Eva Green súlyos biztonsági mulasztásokról és hibákról beszélt

 

A bírósági eljárás részeként Green a hét elején tanúvallomást tett az ügyben. Arról beszélt, hogy a produkció eredetileg lehetőséget adott neki egy olyan szerep eljátszására, ami nagyon izgatta. Azt mondta, hogy „nagyon izgalmas volt, egy olyan katonaszerep, amit még soha nem játszottam korábban. Az éghajlatváltozásról szólt. Nagyon közel állt a szívemhez”.

Azonban továbbra is részletezte, hogy a filmben a kaszkadőrmutatványok gyakorlásának idejét folyamatosan csökkentették a produkció beindulása előtt. Úgy érezte, hogy a producerek nem akarták kifizetni a szokásos iparági árakat a „minőségi stábért”. Miközben a produkcióval kapcsolatos érzéseiről beszélt, Green egyenesen a Rust forgatásán történt lövöldözésre utalt. Green elmondta a bíróságnak:

„Nézzék meg, mi történt Alec Baldwinnal a Rust című film forgatásán, a producerek spóroltak, nem voltak biztonsági intézkedések, és egy fiatal nő meghalt.”

Míg Green eredetileg a White Lantern Films ellen indított pert, ők viszont ellenkeresetet nyújtottak be a Penny Dreadful színésznője ellen. Úgy érvelnek, hogy ok nélkül visszalépett a filmtől, és megszegte a velük kötött szerződését, így a filmet el kellett hagyni. Egyelőre nem derült ki, hogy merre megy az ügy. Mégis, ha ez az egész megoldódik, Green visszatér a Dirty Angels című filmhez, amiben a Casino Royale rendezőjével, Martin Campbell-lel fog összeállni egy olyan történetért, ami női katonákról szól, akik ápolónőnek álcázzák magukat, hogy megmentsenek egy csapat gyereket, akik a tálibok és az ISIS harcába keverednek.

Forrás: The Guardian

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu