Hogwarts Legacy: a transzfób Rowling-botrány immár a játék Discord-szervereire is átterjedt?!

Ismét tűz alá került a Hogwarts Legacy, mivel a Discord szerver moderátorai állítólag kitiltják azokat, akik a transz jogokról beszélnek.

 

 

A Hogwarts Legacy körüli viták közepette a játék hivatalos Discord szervere is tűz alá került. Bizonyos játékosok ugyanis azt állították, hogy a moderátorok azt mondták nekik, hogy ne beszéljenek a transz jogokról. A játék jelenleg korai hozzáférési szakaszban van, de máris voltak streamelők, akik a játék bojkottjára szólítottak fel. Szerintük a játék egyenlő a Harry Potter-író J. K. Rowling támogatásával, aki a múltban transz-ellenes megjegyzéseket tett.

Habár a játék a varázsvilágban játszódik, nem az eredeti Harry Potter karakterek szerepelnek benne, mivel a játék Rowling regényeitől eltérő évszázadban játszódik, és az írónő sem vett részt a Hogwarts Legacy fejlesztésében, nem ő írta a történetet.

Néhány nappal a Hogwarts Legacy megjelenési dátuma előtt felkerült egy hivatalos Discord szerver, ahol a rajongók beszélgethettek a játékról. Ám úgy tűnik, ez balul sült el, mivel sok játékos a közösségi médiában arról számolt be, hogy nekik, vagy a szerveren lévő többi embernek azt mondták a moderátorok, hogy ne beszéljenek a transzjogokról. Állítólag azért, mert a szerveren van egy szabály, ami tiltja a politikával vagy vallással kapcsolatos beszélgetéseket.

Ahogy arról a TheGamer beszámolt, egy M3GAN~ nevű Discord mod reagált egy transz jogokkal kapcsolatos posztra, arra kérve az embereket, hogy „hűtsék le” a témát. A Twitter felhasználó sillygal42 által készített képernyőfotó-sorozatban ugyanaz a moderátor azt mondta, hogy azon dolgoznak, hogy a „transzfób” szó használatát megakadályozzák a csevegésben. Eközben chaoticgaythey a Twitteren azt állította, hogy a modok elkezdték tiltani a transz zászlót tartalmazó posztokat, „és gyűlöletkeltőnek nevezik”.

Akadtak olyan netezők, akiket úgy tűnt, hogy azért tiltottak ki, mert célzottan spammelték a Hogwarts Legacy Discord szerverét transz zászlós emojikkal, vagy odáig mentek, hogy becsmérlő kijelentéseket posztoltak, hogy gúnyolódjanak a játékon és Rowlingon (mind a spammelés, mind a nem megfelelő tartalmak posztolása szabályellenes).

Sokan mégis azzal vádolták a moderátorokat, hogy állítólag elhallgattatják a transz támogatókat. Nemrég volt egy hasonló helyzet, amikor a Hogwarts Legacy subreddit megtiltott minden Rowlingról szóló vitát, kifejezetten hangsúlyozva, hogy a játékosok maradjanak a játékról való beszélgetésnél.

A Hogwarts Legacy körüli folyamatos viták ellenére az Avalanche Software mégis gondoskodott arról, hogy a játékban legyenek inkluzív lehetőségek. Például bevezették a transznemű karaktert, Sirona Ryant, és transznemű karakteralkotási lehetőségeket adtak a játékosoknak. Voltak olyan jóslatok is, amelyek szerint a játéknak esélye lehet arra, hogy az idei év egyik legkelendőbb játéka legyen. De függetlenül a potenciális sikertől, a játék hírnevét talán már most végleg beszennyezték Rowling tettei.

Forrás: TheGamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu