Hogwarts Legacy: már most iszonyú népszerű a játék – egyedi DualSense-kontrollert is kapott!

A PS5-felhasználók egyes régiókban lehetőséget kapnak arra, hogy megvásároljanak egy különleges, limitált kiadású DualSense kontrollert, amelynek témája a Hogwarts Legacy. Eközben a játék már most rekord-nézettséget produkált a Twitch-en!

 

 

A PlayStation egy különleges, limitált kiadású DualSense kontrollert mutatott be a Hogwarts Legacy megjelenése alkalmából. Bár hivatalosan ma, február 10-én érkezik, a játék deluxe kiadását megvásárló felhasználók már kipróbálhatták. Ugyanis a korai hozzáférési időszak február 7-én kezdődött.

Az eredeti DualSense fehér színben kapható, de a játékosok számos színválaszték közül választhatnak az új kontroller megvásárlásakor, többek között Midnight Black, Cosmic Red, Starlight Blue és más színek közül.

A Sony egy speciális DualSense kontrollert is kiadott, amelynek témája a God of War: Ragnarök. Valamint egy drága, DualSense Edge nevű profi kontrollert. Most a Sony megerősítette, hogy a rajongók bizonyos régiókban megvásárolhatják a Hogwarts Legacy köré tervezett DualSense kontrollert.

Meg kell jegyezni, hogy csak az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban élő rajongók vásárolhatják meg a különleges Hogwarts Legacy PS5 kontrollert. Az érdeklődőknek a PlayStation Direct weboldalára kell ellátogatniuk a rendelés leadásához. Az előrendelések erre a Hogwarts Legacy kontrollerre pénteken, 10-én délelőtt 10 órakor kezdődnek (PT). Az Egyesült Királyságban élő játékosok számára pedig 10 órakor GMT, de a készletek korlátozottak lesznek. A PlayStation Blog szerint a Hogwarts Legacy DualSense kontroller február 10-én jelenik meg az Egyesült Királyságban, de az amerikai felhasználóknak február 28-ig kell várniuk a megjelenésre.

A játék teljes mértékben kihasználja a DualSense kontroller különböző funkcióit, beleértve a haptikus visszajelzés és az adaptív triggerek támogatását is. Ezeket az egyedi DualSense funkciókat a játék különböző részeiben széles körben használják, és néhány esetben a kontroller hangszóróját is felhasználják.

 

A Hogwarts Legacy leuralta a Twitch-et?!

 

A Hogwarts Legacy Twitter-fiókja nemrég megerősítette, hogy a játék modern konzolos verziója a korai hozzáférési fázisban elérte az 1,28 millió egyidejű nézőcsúcsot. A fiók köszönetet mond a Twitch-közösségnek az eredményért, amelyet a jövőbeni egyjátékos játékok számára nehéz lehet leküzdeni, tekintve a korai hozzáférésen megjelentek számát. Az elképesztő szám az Elden Ring 752 669 egyidejű nézőcsúcsát, sőt, még a Cyberpunk 2077 1,14 millió megtekintését is megelőzi. Ráadásul lenyűgöző sebességgel emelkedik a ranglistán.

A Hogwarts Legacy iránti nagy várakozás talán nem az egyetlen dolog, ami a lenyűgöző statisztikáknak tulajdonítható, mivel az indulással együtt Twitch-dropokat is bevezettek, amelyek lehetővé teszik a játékosok számára, hogy a hivatalos megjelenés előtt feloldják a játékon belüli tartalmakat.

A Twitch számos vezető tartalomkészítője, mint Summit1g, Asmongold, Esfand és Angry Joe is azok között van, akik livestreamelik a játékban szerzett tapasztalataikat. Azonban Hasan Piker kijelentette, hogy a Harry Potter-szerző J.K. Rowling körüli viták miatt nem fog játszani. A hatalmas Twitch-siker ellenére a programot a játékosközösség egy része bojkottálja is. Mindez arra utalhat, hogy a cím más körülmények között még szélesebb körű lelkesedést generálna.

Tekintettel arra, hogy a Hogwarts Legacy hivatalosan csak ma jelenik meg, a játék még nagyobb figyelmet kaphat a Twitch-en. Egyre több tartalomkészítő mélyül majd el a Harry Potter-sorozat előzményjátékában. Az Avalanche Software nem erősítette meg a játék megjelenés utáni tartalmi ütemtervét. Azonban az akció-RPG a megjelenés után is kaphat támogatást, tekintve a játék már most is látott számait.

Forrás: Twitter (1, 2)

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu