Nincs Resident Evil 4 Remake késelés nélkül

Az idióta szófordulat jogos: a Capcom az újragondolt Resident Evil 4-ből sem hagyja ki az egyik emlékezetesebb bossfightot.

 

Ha azt mondjuk, hogy Krauser, az eredeti Resident Evil 4-et ismerők (mivel 18 éve, hogy megjelent a Nintendo GameCube-ra, és azóta lényegében csak mosógépes és kenyérpirítós port nem készült) szinte azonnal bemondják, hogy „jaj, de rohadtul utáltam az első jelenetet vele”, ugyanis QTE-kkel teli volt, és bizony egy hiba után lehetett kezdeni újra. Milyen lenne ez modernizálva? Ezt a kérdést minden bizonnyal a Capcom is feltette saját magának.

Ampo Yasuhiróval és Kadoi Kazunorival, a Resident Evil 4 Remake két rendezőjével készített interjút a Game Informer. Ebben felhozták az akciófilmekbe is beillő jelenetet Jack Krauser és Leon S. Kennedy között. Ezúttal viszont nem QTE-kből fog állni az egész, hanem az elhárítási (parry) rendszer újításával másképp fog lezajlani a csata a főhős és az egyik rosszfiú között. „Miután implementáltuk a parry rendszert, attól kezdve, amikor az eredetivel játszottam, azon kaptam magam, hogy az eredetiben is a támadások elhárítását akarom csinálni. Ekkor éreztem úgy, hogy a dolgok igazán érdekessé váltak.,” nyilatkozta Kadoi.

A Game Informer jóvoltából azt is megtudtuk, hogy a Resident Evil 4-ben nagyobb szerepet fog kapni a lopakodás (az eredetiben is volt mód rá, de idővel tarthatatlanná vált minden nyitottabb helyszínen). Lesz egy új reteszes (bolt) fegyver, ami a néma gyilkolásokhoz lesz jó, illetve alternatív útvonalak is elérhetőek lesznek a küldetések során, de aki a bevált shotgunos, körbepörgő rúgásos megoldással szeretné végigküzdeni magát a hordákon, erre is lehetősége lesz (de kérdés, hogy ez meddig lesz fenntartható, látván a második és harmadik Resident Evil remake-jét).

A Resident Evil 4 Remake még a jelenlegi üzleti évben meg fog jelenni, ugyanis március 24-étől (tehát egy héttel a vége előtt) jön ki PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Denuvóval), illetve PlayStation 4-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu