A Like a Dragon: Ishin remake-je „Steam Deck verified”

A hamarosan megjelenő Like a Dragon: Ishin megerősíti, hogy a játék kompatibilis lesz a Valve hibrid kézi Steam Deck rendszerével.

 

A Ryu Ga Gotoku Studio közelgő Like a Dragon remake-jének Steam oldala: Ishin megerősíti, hogy a játék kompatibilis lesz a Valve hibrid kéziszámítógépével, a Steam Deck rendszerrel. A beavatatlanok számára, ez egy remake a franchise egyik spin-offja, amelyben a játékos egy korabeli drámában vesz részt Japán Bakamatsu korszakában. Főszereplője Sakamoto Ryoma, akinek vizuális megjelenése és hangja Kazuma Kiryu-t idézi, aki apja gyilkosát keresi. Ez a megjelenés lesz az első alkalom, hogy a Like a Dragon: Ishin nyugatra, miután közel kilenc évig Japán-exkluzív volt.

Ez a remake egyben a játék multiplatformos debütálását is jelenti, hiszen az eredeti Like a Dragon: Ishin a PS3 életének végén jelent meg, és eredetileg PS4-es launch cím volt. Ez a remake nem csak Xboxra és PC-re, hanem a következő generációs konzolokra, például PS5-re és Xbox Series X/S-re is elhozza a játékot. Az egyik rendszer, amire a rajongók talán nem gondoltak az Ishin PC-s verziójával kapcsolatban, az a Steam Deck, a Valve hibrid kézikonzolja. Ahogy az Ishin Steam oldalán látható, a játék Steam Deck-ellenőrzött.

A Steam Deck először tavaly indult el, ami lehetővé tette a játékosok számára, hogy Steam könyvtáraikat útközben is játszhassák, ami a kézi és hordozható játékok új hullámát teszi lehetővé. Rengetegen használják a Valve új rendszerét a legkülönfélébb játékok lejátszására, így a játékosok a Switchhez hasonlóan nagy költségvetésű AAA játékokkal játszhatnak útközben is. A korábbi Like a Dragon-játékok Steam Deck-ellenőrzöttek voltak, köztük a legutóbbi fővonalas Yakuza: Like a Dragon. Talán nem lesz meglepetés, hogy az Ishin is követi ezt a példát, és kompatibilis lesz a Steam Deckkel.

A Steam Deck-kompatibilitás azt jelenti, hogy a játék funkciói az alapértelmezett kontroller-konfigurációkkal is elérhetőek lesznek, ahol játék közben a Steam Deck gombjai jelennek meg. A játékon belüli kezelőfelület szövege és az alapértelmezett grafika a fedélzet kisebb képernyőjén is elég jól olvasható. Az Ishin remake csatlakozik a Steam Deck-kompatibilis játékok egyre bővülő listájához, így a rajongók útközben is játszhatnak ezzel a szamurájkalanddal.

A remake jelenleg a franchise egyik legjobban várt kiadása. A rajongók alig várják, hogy megtapasztalják, miről szól ez a játék, mivel a nyugati rajongók számára a lokalizáció hiánya miatt ez egy megfoghatatlan Like a Dragon játék. A rajongók izgatottságukat fejezték ki a Like a Dragon Ishin néhány mechanikája miatt is, mivel ez egy ismerős beat-em up akciójáték többféle harci stílussal, hasonlóan a Yakuza 0-hoz vagy a Yakuza Kiwamihez.

A Like a Dragon: Ishin 2023. február 23-án jelenik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu