Hogwarts Legacy: 1/10-zel iszonyatosan lehúzta egy patinás, híres gamerújság transzvesztita újságírója a játékot!

Egy népszerű médium tesztelőjének értékelése alapján a Harry Potter-rajongók, játékosok és a szaksajtó számára is igencsak meghökkentő, hogy a Hogwarts Legacy tízből csak egyetlen pontot kapott, hiszen a világon mindenhol máshol pozitívan értékelték a játékot, a Metacritic átlaga 85.

 

A WIRED transznemű újságírója, Jaina Rodriguez Grey úgy érzi, hogy a játék eltér a Harry Potter-univerzumtól, hiányzik belőle a művészi irány, a karakterek megjelenése robotikus, és a történet lapos. Grey szerint a játék szíve hiányzik, és főleg azoknak nem ajánlható, akik nem élnek a nosztalgikus érzéssel.

A teszt kiemeli a játék hibáit, például az antiszemitizmus alapú történetet, az elavult játékmenetet, az alacsony minőségű grafikát, az egydimenziós karaktereket, és az eredeti történettől való eltérését. A WIRED szerint ha figyelembe vesszük a játék negatív hatásait, nem érdemes megvásárolni, hacsak nem akarunk kárt okozni. A cikk végül azt mondja, hogy a varázsvilágból hiányzik a szív, és a mágia eltűnt, csakúgy, mint annak megalkotójából.

J.K. Rowling, a Harry Potter könyvek szerzője, számos kritikát kapott az antitransz véleményei miatt. Ennek hatása lehetett a transznemű kritikusok tesztjének és véleményének a formálására is, mint ahogy ebben az esetben sem tudott objektív maradni a kritikus, kötelezőnek tartotta, hogy transzneműek védelmét és küldetéstudatát a Hogwarts Legacy tesztjében is érvényesítse.

Forrás: Wired

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu