Iszonyatos pénzértékű együttműködés keretében veszíti el a FIFA-sorozat a régi nevét!

Az EA Sports által fejlesztett futballjátékok minden idők egyik legsikeresebb sorozata, de miután a FIFA-licenceket elvesztették, az új megállapodás a Premier League-gel sok fontos elemet, így sztárcsapatokat, játékosokat és helyszíneket is magában foglal.

 

Idén kulcsfontosságú pillanathoz érkezik az EA Sports által fejlesztett futballjáték-sorozat. Az EA-tól eltávolodva, FIFA-licence nélkül jelentik meg a következő futballjátékukat EA Sports FC alatt. Azonban új lehetőségek is felmerülnek a FIFA-licence helyét betöltő szervezetek számára.

A Sky Sports beszámolója szerint az Electronic Arts egy nagyszabású, 488 millió fontos (kb. 218 milliárd forintos!), hatéves megállapodást kötött az angol Premier League-gel. Ennek köszönhetően az EA megtarthatja azokat a licenceket, amelyekre olyan népszerű angol csapatok jogai vannak, mint például az Arsenal, Liverpool, Manchester City vagy Manchester United, beleértve a játékosokat, helyszíneket és az ehhez kapcsolódó brandeket is.

Az angol liga licencei mellett az EA természetesen egyéni megállapodásokat is köthet a fontosabb nemzetközi csapatokkal, így valószínűleg nem kell attól tartanunk, hogy kedvenc csapataink és játékosaink hiányozni fognak az ősszel megjelenő új futballjátékból.

A megállapodás hasonló lehet ahhoz, amelyet a vállalat tavaly kötött a spanyol labdarúgó-bajnoksággal, a La Ligával. Az EA és a La Liga közötti megállapodás magában foglalja a La Liga összes versenyének címnévhasználati jogát, „a LaLiga teljes újjáépítését az EA SPORTS-szal, beleértve az összes logót, grafikát, betűtípust és egyéb vizuális elemet”, miközben „új játékon belüli integrációt, közvetítési kiemeléseket és közös kötelezettségvállalásokat a helyi kezdeményezések támogatására” is biztosít.

Az EA még ebben az évben átnevezi a labdarúgójátékokat EA Sports FC-re, véget vetve ezzel a labdarúgó-szövetséggel való közel 30 éves kapcsolatnak.

A vállalat ragaszkodik ahhoz, hogy a FIFA márkanév elvesztése ellenére a játékai nem fognak annyira megváltozni. A több mint 300 licencszerződésnek köszönhetően „ugyanazok a nagyszerű élmények, játékmódok, ligák, bajnokságok, klubok és sportolók” szerepelnek majd az EA Sports FC-ben is – közölte a vállalat tavaly.

Forrás: VideoGameChronicles

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu