A Hogwarts Legacy tarol a Steam-en – ezeket a rekordokat máris megdöntötte!

A Hogwarts Legacy hatalmas sikert aratott a Steamen: a múlt hét legkelendőbb játékait bemutató lista első négy helyét foglalta el!

 

 

Sikert sikerre halmoz a Steamen a Hogwarts Legacy. Simán elfoglalta a múlt hét legkelendőbb játékait bemutató lista első négy helyét. A játék a megjelenésekor (zömében) pozitív kritikákat kapott. A kritikai fogadtatás mellett az eladások is sikeresek voltak, legalábbis a Steamen.

A SteamDB grafikonjaiból kiderült, hogy a Hogwarts Legacy rendelkezik az egyik legmagasabb egyidejű játékosszámmal a Steamen egyjátékos játék esetében, amelyet csak a Cyberpunk 2077 és az Elden Ring előz meg, bár ez utóbbi rendelkezik többjátékos komponenssel is.

A Hogwarts Legacy rendkívül közel került az Elden Ringhez, vagy akár meg is előzi azt, hiszen tegnap csúcsidőben 879 309 játékos játszott vele egyszerre a Steamen. Az Elden Ring egyidejű játékosainak száma 953 426 fő, de a Cyberpunk 2077 1 054 388 fős rekordját valószínűleg nem fogják megdönteni.

Benji-Sales tweetje a Steam 10 legkelendőbb játékát sorolja fel. Ebből kiderül, hogy a Hogwarts Legacy az első négy helyet foglalja el, a standard és a digitális deluxe kiadásai egyenként kettőt. Egy következő tweetben Benji-Sales megemlíti, hogy a Steam külön számolja az előrendelési és a megjelenési SKU-kat. Így a rekord két olyan felhasználótól származik, akik előrendelték a játékot. A másik kettő pedig olyan játékosokat jelöl, akik a megjelenéskor vásárolták meg. Továbbá Benji-Sales megerősíti, hogy ez egy bevétel alapú táblázat. Így a Hogwarts Legacy teljesítménye még lenyűgözőbb, tekintve, hogy a Steam Deck felett van, amely 399 dollárról indul.

Az, hogy a Hogwarts Legacy digitális deluxe kiadása a lista élén áll, nem meglepő, hiszen a felhasználók a kozmetikai termékek mellett 72 órányi korai hozzáférést is kaptak.

Érdekes lesz látni, hogy a hónap hátralévő részében hogyan alakul a top-sellers chart. Főleg, miután az Atomic Heart, Like a Dragon: Ishin! és a Destiny 2: Lightfall is februárban érkezik. A Steam top-seller listájának további részében a Project Zomboid, a Dead Space, a Dying Light 2 és a Destiny 2: Lightfall szerepel, az utolsó helyet pedig a CS: GO Prime Status Upgrade foglalja el.

A konzolos megjelenések eladási adatai régiónként eltérőek, de a rajongók hasonló eredményekre számíthatnak az összes elérhető platform eladási listáján. A Hogwarts Legacy hatalmas sikernek bizonyul a WB Games számára, és valószínűleg a 2023-as év egyik legkelendőbb játékaként fog végezni. Az erős eladások mellett a játék rendkívül pozitív felhasználói értékelésekkel rendelkezik a Metacriticen, a PS5-ös verzió jelenlegi pontszáma 9,1.

Forrás: SteamDB, Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu