Az Alan Wake és a Control fejlesztői merész tervvel rukkoltak elő!

A Remedy, akiket leginkább a Max Payne az Alan Wake kapcsán ismerhetünk, tömeges játékkiadással kecsegteti a közönséget.

 

 

A titokzatos és kísérteties élmények rajongói tudják, hogy 2023 részben az Alan Wake 2 megjelenése miatt lesz emlékezetes. A Remedy címe trailerekkel és részletekkel kápráztatta el a műfaj rajongóit. Minden arra utal, hogy ez lesz a stúdió eddigi legnagyobb játéka. Ám úgy tűnik, a cégnek más projektjei is vannak, amelyekkel meglep minket a következő években.

Így nyilatkozott a Remedy vezérigazgatója, Tero Virtala a fejlesztő legutóbbi pénzügyi eredményeiben, ahol megismételte a cég új és jobb pozícióját is, amikor a saját vagy harmadik féllel közösen készített projektekről van szó.

Ám ezt az inkább iparági kérdést félretéve érdemes megjegyezni, hogy a vezető nem habozik hangszóróként használni ezt a nyilvános nyilatkozatot, hogy néhány igen izgalmas ígéretet tegyen a játékosok számára.

„A középtávú útitervünk már készen áll, és a jelenleg a játéktervezésben lévő projektek kivitelezésére összpontosítunk. A csapatainkba, a Northlight játékmotorba és eszközkészletbe, a támogatási funkciókba és a külső fejlesztésekbe történő beruházások a következő néhány év során a következő növekedési ugrásunk kulcsfontosságú eszközei. Terveink szerint 2023-tól kezdve évente egy új játékot fogunk kiadni, amelyet további ingyenes és fizetős tartalmak kísérnek.”

Az Alan Wake 2 tehát egy olyan meghosszabbított szezon kezdetét jelenti majd, amelyben a felhasználók évente egy Remedy-játékot kapnak. Ezeket ráadásul ingyenes frissítésekkel és akár fizetős DLC-kkel bővülő tartalmak követnek majd. Mindezzel tovább bővítve a játéklehetőségeket. Ami összességében jó hír lesz azoknak a játékosoknak, akik élvezték az olyan franchise-okat, mint a Control és a Max Payne, amelyek a fejlesztő projektjei között szerepelnek.

Ezzel kapcsolatban a Virtala nyilatkozata emlékeztet minket arra, hogy a Remedy öt játékot fejleszt, köztük egy többjátékos Control címet, egy nagyobb költségvetésű Control játékot, valamint a Max Payne 1 és 2 remake-jét.

Sajnos a fejlesztő még nem osztotta meg mindezen játékok megjelenési dátumát. Azonban úgy néz ki, hogy az Alan Wake 2 pszichológiai horrorélményére már nem kell nagyon sokat várnunk.

Forrás: Remedy Games

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu