Hogwarts Legacy: elképesztő VR-modon dolgoznak a rajongók! [VIDEO]

Közösségi fejlesztők egy hatalmas modon dolgoznak, hogy az összes Unreal Engine-játékba eljuttassák a virtuális valóságot. Ám most szünetet tartanak a nagy projektben, hogy a Hogwarts Legacyre koncentráljanak, és minél hamarabb VR-képessé tegyék azt.

 

 

Sok játékos számára már a Hogwarts Legacy megjelenése egy valóra vált álom volt. Végre a varázslóvilágot adaptálták videójátékokra. Ráadásul a kritikák többsége szerint egy olyan adaptáció született, amely beváltotta a rajongók elvárásait. Mintha nem lenne elég, ha egyszerűen csak a képernyőn keresztül látnánk a varázslóiskolát, a modderek máris azon dolgoznak, hogy a PC-s verzióhoz VR-modot készítsenek.

A kezdeményezést a Praydog nevű fejlesztő végzi, akinek a legfontosabb prioritásai között szerepel a virtuális valóságban játszható címek katalógusának bővítése, és egy olyan rendszeren dolgozik, amely lehetővé teszi a VR-kompatibilitást minden Unreal Engine-ben fejlesztett játékkal.

Valójában minden jel arra mutat, hogy a Hogwarts Legacy ezen verziója egy újabb példája annak, hogy haladnak ebben a projektben. Ebből adódik egy rossz hír, hiszen az eszköz még hónapokig várat magára. Bár a videókon remekül néz ki, a követelmények rendkívül magasak, és az eredmény sem teljesen stabil.

Szerencsére maga a modder biztosította, hogy lehet, hogy szünetet tart a nagy projektben, hogy elkészítse az exkluzív Hogwarts Legacy modot. Így az a vártnál sokkal hamarabb megjelenhet. Ilyen értelemben egy kizárólag erre a játékra optimalizált verzió minimalizálhatná az erőforrás-fogyasztást. Ez a virtuális valóság szemüveg tulajdonosok számára is megfizethetőbb lenne. Emellett támogatná a játékhoz használt legtöbb szemüvegben már szabványosított 6DOF-ot is.

A Praydog által fejlesztett modok ingyenesek. Bár van egy oldala, amelyen adományokat fogad, nem kér semmilyen ellenszolgáltatást az eszközeiért. Azokat nyílt forráskódú formában osztja meg a közösséggel. Nincs más hátra tehát, mint türelmesnek lenni, amíg a premierre sor kerül, és eljön az idő, hogy VR-ben élvezhessük a Hogwarts Legacy-t.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu