Dark Pictures: Switchback VR – ha becsukod a szemed, csak még félelmetesebb lesz!

A PlayStation VR2 headsetre érkező vadonatúj horrorjáték, a Dark Pictures: Switchback VR valóban tudja, ha a játékosok becsukják a szemüket…

 

 

A Dark Pictures: Switchback VR jól kihasználja majd az új headset szemkövető technológiáját, hogy megijessze a játékosokat. A játék, amely az Until Dawn: Rush of Blood nyomdokaiba lép, szintén a Supermassive Games narratív alapú horrorjátékainak spin-offjaként szolgál.

A Rush of Blood az eredeti PlayStation VR headsethez készült launch cím volt, amely az Until Dawnhoz kapcsolódott. A Switchback VR nem launch cím a PlayStation VR2-re, de várhatóan március 16-án jelenik meg a PS5 virtuális valóság headsetjére.

Míg a Rush of Blood az Until Dawn univerzumában játszódott, addig a Switchback VR a The Dark Pictures című horror-antológiasorozathoz kötődik, amely az Until Dawnhoz sok szempontból hasonló, ugyanakkor határozottan megalapozza saját identitását.

A PlayStation VR2 headset számos új funkcióval és fejlesztéssel rendelkezik az eredeti eszközhöz képest. Ez viszont új lehetőségeket biztosít a fejlesztőknek a virtuális valóság élményeik megalkotásakor. A PlayStation VR2 egyik újdonsága a szemkövetés, amelyet a The Dark Picturesben. Megerősítették, hogy a készülő horrorjáték tudni fogja, ha a játékosok csukva tartják a szemüket. Alejandro Arque Galladro játékigazgató szerint egyes ellenségek minden egyes pislogáskor közelebb kerülnek a játékoshoz. Mások csak akkor tudnak mozogni, ha a játékos nem néz rájuk közvetlenül. Mondanom sem kell, hogy ez a technológia hatalmas potenciállal rendelkezik ahhoz, hogy valóban félelmetes horrorjáték-élményt nyújtson.

The Dark Pictures: Switchback VR számos más érdekes módon is felhasználja majd a PlayStation VR2 headset új funkcióit. A 3D-s hang, a headset rumble és az új Sense kontrollerek haptikus visszajelzései mind-mind fokozzák majd a rémületet. Már, ha valaki elég bátor ahhoz, hogy a megjelenéskor kipróbálja.

Az Until Dawn: Rush of Blood vegyes kritikákat kapott anno, így mindenképpen érdekes lesz látni, hogy a The Dark Pictures: Switchback VR pozitívabb fogadtatásban részesül-e, amikor jövő hónapban megjelenik a PlayStation VR2 headset.

Amíg a PlayStation VR2 játékosai várják a The Dark Pictures rail shootert, addig is rengeteg induló címet próbálhatnak ki. A PlayStation VR2 meglehetősen széles körű launch-kínálattal rendelkezik február 22-re, így a PS5 VR-rajongók számára izgalmas időszak következik.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu