Nintendo Switch 2: tényleg dolgozhatnak már a nagy sikerű kézikonzol utódján?!

TECH HÍREK – Egy friss kiszivárgás jó hír a cég rajongóknak, akik tűkön ülve várják a Nintendo Switch utódkonzolját, bármi is legyen az.

 

 

Igazán jó hírt kaphattak a Nintendo Switch játékosok, akik már nagyon várják az otthoni konzol/handheld hibrid utódját. Egy friss szivárogtatás azt sugallja, hogy az új rendszer megtartja a Switch Online szolgáltatáson keresztül már elérhető tartalmakat. A Switch már majdnem hat éves, a Nintendo azonban még mindig nem jelentette be az utódot. Mivel azonban a konzol minden idők egyik legsikeresebb videójáték-konzolja, az utódrendszer szinte garantált.

Még mindig nem tudni, hogy a Nintendo következő konzolját Switch 2-nek hívják-e, vagy valami teljesen más nevet adnak neki.

Az Egyesült Királyságban működő Verseny- és Piacfelügyelet (CMA) úgy tűnik, kiszivárgotatta, hogy valóban készül egy Switch utód, amely a jelek szerint a Nintendo Switch online funkcióival rendelkezik majd. A CMA által nemrég közzétett dokumentumban a Nintendo felhős játékokkal kapcsolatos törekvései szerepelnek a Switch és egy szerkesztett készülék esetében. Bár lehet, hogy valami teljesen váratlan dologra utal, valószínűnek tűnik, hogy a be nem jelentett Switch utódkonzolra gondolnak. A sorok között olvasva ez potenciálisan azt jelentené, hogy a Switch 2 konzol a Switch Online szolgáltatást és annak felhőalapú játéklehetőségeit fogja tartalmazni. Habár az is lehetséges, hogy ez csak azt jelenti, hogy a Nintendo az új konzolon a felhőalapú játékokat is elérhetővé teszi. Viszont a Switch Online-on keresztül már kínált szolgáltatásoktól elkülönítve.

Ez hatalmas hír lenne a Nintendo rajongók számára. Sokan panaszkodtak már arra, hogy az online vásárlásaik elvesznek az egyik Nintendo-konzolról a másikra való átálláskor. Ez azt is jelentené, hogy a következő Nintendo-konzol a Switch Online szolgáltatáson és a hozzá tartozó Expansion Packon keresztül egy egészséges retrojáték-könyvtárral indulna. Másrészt, néhány rajongót nem nyűgözött le a Switch Online, amikor az online multiplayerről és a party chatről van szó. Így remélhetőleg a Switchről az utódkonzolra való átmenet során lesz némi frissítés.

Maga a Nintendo már korábban is utalt arra, hogy a Nintendo fiókok és az „értéknövelt szolgáltatások” átkerülnek a Switchről az utódkonzolra, de ez a CMA-jelentés még szilárdabb bizonyíték arra, hogy ez valóban megtörténik.

Ha ez valóban így lesz, akkor a jelenlegi Switch-tulajdonosok talán hajlandóbbak lesznek a Switch Online Expansion Packra feliratkozni. Hiszen így kevesebb okuk lesz aggódni amiatt, hogy az előfizetésük és a vásárlásaik kárba vesznek, amikor a Nintendo piacra dobja a Switch utódját.

A Nintendo hagyományosan kiszámíthatatlan. Habár kézenfekvőnek tűnik, hogy a Switch Online szolgáltatásai átkerüljenek a vállalat következő készülékére, lehetetlen 100%-os biztonsággal kijelenteni, hogy ez meg is fog történni.

Forrás: ComicBook.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu