A Nintendo kihagyja az E3-at; nagy műsorral készül a Sony addigra?

A nagy N megerősítette, hogy az idei E3-at ki fogja hagyni, míg a Sony körül pletykaként újra felbukkant, hogy egy termetes előadással akarja felvezetni „a PlayStation 5 következő fázisát”.

 

Januárban írt arról az IGN (és úgy mi is), hogy sem a Sony Interactive Entertainment, sem a Microsoft, sem a Nintendo nem fogja képviseltetni magát az idei E3-on. A Sony már több éve nem is ment ki a rendezvényre, és rájuk később még visszatérünk, a Microsoft pedig nem nagyon akarja kibökni, hogy mire készül (ha tippelnünk kéne: valamikor akkortájt lesz egy Xbox + Bethesda Showcase), ám a Nintendo esetében nem nagyon hallottunk eddig sem tagadást, sem megerősítést.

A VentureBeat közölte, hogy milyen közleményt juttatott el hozzájuk a japán cég: „Minden eseményen való részvételünket eseti alapon közelítjük meg, és mindig mérlegeljük a rajongóinkkal való kapcsolattartás különböző módjait. Mivel az idei E3 nem illett bele a terveinkbe, úgy döntöttünk, hogy nem veszünk részt rajta, ugyanakkor az ESA és az E3 nagy támogatói voltunk és maradunk,” írta a Nintendo.

Eközben a héten a Sony megtartotta a State of Play-t, és nem volt olyan nagy szám (a közönség valamelyest csalódott benne), ugyanis komolyabb PlayStation 5-ös bejelentés nem történt. A Sony állítólag több nagy bejelentést is visszatartott, hogy egy nagyobb adásban leplezze le őket, ezzel elindítva a PlayStation 5 új fázisát. Jeff Grubb a Game Mess Decides podcasten beszélt arról, hogy a cég nem mutatott még meg mindent, amivel készült. Ennek hamarosan itt lesz az ideje, mert jelenleg nem sok játékra várhatunk, ami a PlayStation Studiosnál készül és be is lett jelentve.

Grubb szerint 2022 őszén már megejtette volna a Sony a nagy előadást, de nem volt mindenki kész azzal, amin dolgozik, így az E3 környékén (pontosabban előtte, így június első felében) sort fog keríteni a közvetítésre a cég, ami talán itt erősítheti meg a régóta pletykált új PlayStation 5-öt, ami alapból nem rendelkezik majd Blu-ray meghajtóval, de lehet hozzá csatlakoztatni egyet.

Forrás: Gematsu, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu