Jobb lesz lemondani a Beyond Good & Evil 2-ről!

Mivel már jó ideje nincsen ott Michel Ancel, a Beyond Good & Evil (és Rayman) alkotója a Ubisoftnál (elvonult a vadvilággal foglalkozni, maga mögött hagyva a játékipart a szexuális zaklatásos vádak közepette…), csak idő kérdése volt, hogy mikor hallunk újabb rossz híreket az évek óta rostokoló projektről…

 

A Kotaku írt arról, hogy a Ubisoft Montpellier ügyvezető igazgatója, Guillaume Carmona hosszú szünet után távozott a francia kiadótól, és a stúdiót munkaügyileg vizsgálják, mert állítólag az ott dolgozók kiégésről beszélnek, és sokan betegszabadságra mentek. A Ubisoft nem erősítette meg azonnal a Beyond Good & Evil 2 (innentől rövidítjük BG&E2-re) projektvezetőjének távozását, a Kotaku cikke szerint a stúdió fejlesztői a múlt héten tájékozódtak a helyzetről.

A Ubisoft megerősített néhány történést a Montpellierben található stúdiójával kapcsolatban: a francia cég szóvivője szerint a Ubisoft minden csapatának, így ennek is a jóléte az első, és ezért egy külsős cégen keresztül értékelést végeznek, így „megelőző intézkedéseket tesznek és kiértékelik, hogy hol lehet szükség további támogatásra”. Úgyhogy lassan be kell látni, hogy a franciák nem kevés pénzt öltek a projektbe, amit anno AAAA-nak neveztek, és több éve volt már az E3-as bemutató, és egyre kevésbé látjuk valószerűnek, hogy a BG&E2 valaha is el fog készülni. A stúdión belüli változások biztosan hatottak a játék fejlesztésére is, ez kétségtelen, és már tényleg csak az a kérdés, hogy mikor fogják csendben eltenni a tetemet a láb alól, mert a szituáció felettébb nem tűnik fényesnek!

Gondoljunk csak bele, hogy Yves Guillemoték kevesebb projektet akarnak kiadni a kezük közül, hogy azok nagyobb támogatásban részesüljenek a megjelenés után (ez burkoltan az élő szolgáltatásos, live service termékek erőltetését jelenti). A költséghatékonyság elvét követve jobb lenne, ha nem bízunk nem csak a BGE&2 megjelenésében (hiszen nem csak megjelenési időszaka nincs, hanem célplatformjai sem), hanem a Prince of Persia: The Sands Of Time Remake elkészülésében sem.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu