Az új Meta Quest 3 teljesítménye kenterbe veri az előző generációs VR-headsetét!

TECH HÍREK – A Meta elárult ezt-azt a VR-eszközök gyártásának folytatására vonatkozó tervéről, és részletezte a közelgő Meta Quest 3 teljesítményét és új funkcióit.

 

 

A Meta Quest 3-mal kapcsolatos részletek kezdenek nyilvánosságra kerülni. A legújabb leleplezések szerint az új eszköz sokkal erősebb lesz, mint a Meta Quest 2. Úgy tűnik, számos olyan problémát orvosol, ami a régebbi Meta Questek felhasználói esetében felmerült.

Jelenleg a virtuális valóságra fordított figyelem nagy része a nemrégiben megjelent PS VR 2-re irányul. Az új PlayStation márkájú headset ugyan drága, de néhány egyedi funkciót is tartalmaz. Például azt, hogy képes nyomon követni, mit csinál a PS VR 2 felhasználó szeme.

A Meta Quest erőssége mindig is az volt, hogy képes vezeték nélkül biztosítani a virtuális valóság élményét, míg a PS VR 2 a PS5-re támaszkodik a nehéz feladatok elvégzésében.

Most a Meta a közelgő VR- és AR-projektjeiről beszélt. A Meta Quest 3 új funkciókat kap, és kényelmesebbnek is kell lennie. A Meta Reality Labs részlegének roadmap prezentációja részletesen kitért a Quest 3-ra, jelezve, hogy az „legalább” kétszer olyan erős lesz, mint a Meta Quest 2. Ez azt jelentheti, hogy az újabb VR-játékok, amelyek számítógépre vagy konzolra támaszkodtak, natívan játszhatók lehetnek az eszközön. A tervek szerint 41 új alkalmazás és játék válik elérhetővé a VR headsethez.

Az extra teljesítmény mellett az új eszköz előlapi kamerákkal is fel lesz szerelve. Ezek „vegyes valóság” (AR) élményeket teremtenek majd. A Meta azt szeretné, ha a felhasználók órákig kényelmesen viselhetnék a headsetet. Mindezt megkönnyíti majd, hogy a felhasználó levétele nélkül is láthatja, mi történik körülötte. Ennek a kezdeményezésnek a keretében bevezetik a Meta Quest Boundary Guardian új változatát is. Ez segíteni fogja a headset viselésével való közlekedést.

Ugyanebben az értelemben a headset kétszer vékonyabb, mint a Meta Quest 2, ami sokkal kényelmesebbé teszi a hosszú játékmenetek során.

Mindez azonban egy kikötéssel jár. A Meta elmagyarázta, hogy az új eszköz „egy kicsit” drágább lesz, mint a Quest 2, amely 399,99 dollárról indul. Az érdeklődő felhasználók nem voltak elragadtatva, amikor a Meta megemelte a Quest 2 árát, de egy új eszköz, amely többet tud és kellemesebbnek tűnik a használata, talán meggyőzi a VR-rajongókat, hogy a Meta Quest 3 megéri a pénzüket.

Forrás: The Verge

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu