A HTC Meta Quest 2-verőnek szánt VR headsetet fejleszthet?!

TECH HÍREK – A korábbi HTC Vive virtuális valóság headset mögött álló vállalat állítólag egy új eszközt fejleszt, amely a Meta Quest termékcsaláddal kíván versenyezni.

 

 

A HTC a hírek szerint egy új VR headset bemutatását tervezi, amely a Meta Quest termékcsalád riválisának készül. A virtuális valóság szettek az elmúlt években két út mentén váltak el egymástól. A csúcskategóriás PC-s headsetek hiánypótló élményt nyújtanak, míg a mobilra összpontosító, önálló headsetek egyre növekvő piacot érnek el. A HTC Vive 2016-os megjelenésekor a hiánypótló piac egyik fő versenytársa volt. Most azonban úgy tűnik, hogy a cég a virtuális valóság új területén készül versenyezni.

A Meta Quest 2 több okból is a jelenlegi piac domináns önálló headsetje. PC vagy mobiltelefon nélkül fut, belső Android platformmal működik, bár extra teljesítményért PC-hez is csatlakoztatható.

Meglepően nagy teljesítményű is, 120 Hz-es frissítési frekvenciájú LCD panellel rendelkezik, szemenként 1832×1920-as felbontással. Talán a legnagyobb vonzereje azonban a 299 dolláros ára. (Magyarországon nagyjából 200-250 000 Ft között lehet hozzájutni.)

A HTC-nek nem lesz könnyű dolga, hogy felvegye a versenyt a Meta Quest 2-vel. Ám a hírek szerint komoly terveik vannak. A vállalat állítólag a január 5-én kezdődő CES 2023 kongresszuson tervezi bejelenteni és leleplezni a következő VR headsetjét. A Meta Quest 2-höz hasonlóan az új headsetet is úgy tervezik, hogy egy „minden egyben” típusú, önálló headset legyen, amely könnyű és könnyen használható.

Az új VR-szett egyik fő jellemzője, amitől a cég sikert remél, az a kiterjesztett valóság élményeire való összpontosítás. A HTC headset előlapi és oldalsó kamerákkal rendelkezik majd. Ezeknek a képét be lehet táplálni a headsetbe. Ez lehetővé teszi majd a felhasználók számára, hogy a headset levétele nélkül lássák, mi van körülöttük. Továbbá AR-játékokat játszhatnak vagy más AR-élményeket élhetnek át. Ez azonban kockázatot is jelent. Ugyanis az AR headset-élmények nem feltétlenül olyan jól támogatottak, mint a VR-alkalmazások.

Sajnos már egyes árnyoldalait is ismerjük az új HTC headsetnek. Úgy tűnik, hogy  valószínűleg drágább lesz 399,99 dollárnál, potenciálisan jelentősen drágább.

Az akkumulátor élettartama is 2 óra körül lesz. Ez hasonló ahhoz, amit a Meta Quest Pro esetében is megerősítettek. Mindez megnehezíti majd a HTC számára, hogy megtörje a Meta uralmát a VR-piac ezen szegmensében.

A verseny nyilvánvalóan az innovációt is hajtja. Egy hibrid VR/AR headset, amely önállóan is használható, izgalmas termék. Lehet, hogy a HTC nem tudja lefőzni a Meta Quest 2-t az új headsetjével. Ám talán tud valami vonzóbbat kínálni a VR-rajongóknak, mint az 1500 dolláros Meta Quest Pro. A december 5-én kezdődő CES 2023-ra kilátogatva további információkat kaphatunk a headsetről.

Forrás: The Verge

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu