Meta Quest Pro: végre kiderültek a részletek – nem lesz olcsó az új VR-csoda! [VIDEO]

TECH HÍREK – A Meta Quest Pro, a várva várt virtuális valóság szemüveg ijesztő árcédulát kapott a hivatalos leleplezése után.

 

 

Tudtuk, hogy a Meta (korábbi nevén Facebook) egy új virtuális valóság eszközön dolgozik, és végre megvan az első részlet a nemrég bejelentett Meta Quest Pro-ról, az „eddigi legfejlettebb VR-szemüvegről”, amely új dizájnnal, (állítólag) a legjobb technológiával és egy sokak számára megfizethetetlen árral fogad. Mit várhatunk ettől a hardvertől?

Az új Quest Pro ára potom 1799 euró.

 

 

 

 

A Meta élesebb látványt ígér az optikai technológiának és a szabadalmaztatott Pancake lencséknek köszönhetően, amelyek „a fénynek az optikai modulba való átirányításával működnek”. A VR-barát LCD-képernyője 37 százalékkal több pixelt tartalmaz hüvelykenként, valamint 1,3-szor szélesebb színskálával rendelkezik, mint a Meta Quest 2 – számol be az amerikai vállalat.

Az új készülék a VR-élmények mellett a nagy felbontású kevert valóság fokozására is törekszik, hogy „könnyedén interakcióba léphessen a virtuális világgal anélkül, hogy elveszítené a jelenlétét a fizikai térben, nagy felbontású színekben”. A technológia állítólag „a Quest 2 felbontásának négyszeresével” rendelkezik.

A kifinomultabb kialakítású Meta új VR-szemüvegéhez az új Meta Quest Touch Pro kontrollerek is tartoznak, amelyek kontrollerenként három kamerát és egy Snapdragon 662 mobilprocesszort tartalmaznak, hogy „360 fokos mozgástartományt” élvezhessünk. Ha a korábbi perifériái a mozgások pontosságával tűntek ki, ezek az új eszközök egy lépéssel tovább akarnak menni az egyesítés vagy szétválasztás funkciójával és a TruTouch haptikus válaszokkal.

 

 

 

 

A Quest Pro célja a nagy felbontású kevert valóság fellendítése

Másrészt a virtuális valóság használatakor az egyik legnagyobb aggodalom a fogyasztók számára az, hogy a végén megfájdul-e a szemük, fejük. Ennek elkerülése érdekében a Meta elkötelezte magát az 55-75 mm-es, testre szabott DIP-tartomány mellett, amely folyamatos beállításokkal javítja a vizuális élességet és csökkenti a szemfáradtságot.

„A virtuális valóságban való elmerülés szintje hozzád igazodik: használhatod a teljesen nyitott perifériás látást, részlegesen blokkolhatod azt (a készülékhez mellékelve), vagy választhatod a teljesen elmerülő élményt (tartozékkal) a virtuális valóságban” – olvasható a hivatalos weboldalon.

 

 

 

 

„A virtuális valóságban való elmerülés szintje hozzád igazodik”, Meta

Néhány hete még ellentmondásosak voltak egy PlayStation-vezető kijelentései, miszerint a PS VR-játékok nem lesznek kompatibilisek a PSVR2-vel, de a Meta Quest Touch Pro esetében ennek éppen az ellenkezője lesz a helyzet. „Továbbra is hozzáférhetsz a Meta Quest 2 alkalmazáskatalógusához, és élvezheted kedvenc játékaidat, szórakoztató alkalmazásaidat és még sok mást” – állítja Mark Zuckerberg cége.

Forrás: Meta

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu