Meghalt Tom Sizemore, a Ryan közlegény megmentése sztárja

MOZI HÍREK – A 61 éves amerikai színész agyvérzés következtében hunyt el egy kaliforniai kórházban. Tom Sizemore több mint három évtizede volt jelen a filmiparban, és olyan alkotásokban játszott, mint az Tiszta románc vagy a Fekete sas.

 

Tom Sizemore halálhírét pénteken erősítette meg menedzsere, Charles Lago. A színész február 18-án szenvedett agyvérzést Los Angeles-i otthonában, és azóta kómában volt egy intenzív osztályon. Lago szerint Sizemore békésen elaludt.

Sizemore 1961-ben született Detroitban, és a Michigan Egyetemen tanult színházat. Karrierje a nyolcvanas évek végén indult be televíziós sorozatokkal és kisebb filmszerepekkel. A kilencvenes években robbant be a nagyvászonra olyan filmekkel, mint az Igaz románc, a Természetes gyilkosok, a Hő vagy az Állam ellensége.

A legnagyobb sikert Steven Spielberg háborús drámája, a Ryan közlegény megmentése hozta meg neki, amelyben Tom Hanks mellett alakította Horvath őrmestert. A film nyolc Oscar-díjat nyert. Ezt követte Ridley Scott Fekete sas című akciófilmje, amelyben egy elit kommandós csapat tagját játszotta Szomáliában.

Sizemore nemcsak filmes munkáiról volt ismert, hanem magánéleti botrányairól is. Többször került összetűzésbe a törvénnyel drog- és alkoholfüggősége miatt. Volt barátnője, Heidi Fleiss vádolta meg bántalmazással és zaklatással. Sizemore tagadta a vádakat.

A színész utolsó munkája egy horrorfilm volt, amelynek címe The Manor volt. A filmet még nem mutatták be. Sizemore-t három gyermeke maradta árván: Jayden (23), Jagger (21) és Brooklyn (14).

Forrás: LA Times

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu