Naka Yuji beismerte, hogy bennfentes kereskedelemben vett részt!

A legutóbb a Square Enixnél a Balan Wonderworldöt létrehozó japán fejlesztő a tárgyalása első napján rögtön beismerte bűnét…

 

Régebben mi is beszámoltunk arról, hogy Naka Yuji a Square Enixnél dolgozva kereste magát degeszre illegálisan. Két mobilos játékról van szó, amiben a japán kiadó kiadóként működött közre (és az ő IP-i lettek f

elhasználva). Az ATeam a Final Fantasy VII: The First Soldieren, míg az Aiming Inc. a Dragon Quest Tacton dolgozott. Mindkettőnél belsős információkkal rendelkezett ezek bejelentéséről, így időben lépve bevásárolt a cégek részvényeiből, amivel kb. 1 millió, illetve 120 ezer dollár értékben rendelkezett.

Ezt pedig a törvény bünteti, ugyanis olyan információkkal rendelkezett, amivel egy külsős fél nem, így nem csoda, hogy a kezein kattant a bilincs, hiszen közel 146 ezer dollárnyi profitot zsákolt be a törvénytelen kereskedelemmel, amit még csak meg sem próbált tagadni a bíróságon! Az NHK szerint ugyanis Naka így nyilatkozott: „Kétségtelen, hogy ismertem a játék[ok]kal kapcsolatos tényeket, mielőtt nyilvánosságra hozták volna, és megvettem a részvényeket.” Ezzel beismerte, hogy bennfentes kereskedelemben vett részt, és mivel a japán bíróságokon az elmarasztaló ítéletek aránya 99.9%, ezzel fel is készülhet a rács mögötti hónapokra, évekre.

Azért sejthetjük, hogy Naka miért vallotta be bűnösségét: nem akarja, hogy az ítélete sokkal szigorúbb legyen (mert azért a hatóságok fényt derítettek az ügyleteire, azt pedig nem tudja letagadni!), de innen nincs visszaút, és ezzel tényleg véget fog érni a fejlesztő karrierje, ami a Balan Wonderworlddel elég csúnyán az árokbe dőlt. Ennek a játéknak a projektrendezője volt, mielőtt a Square Enix eltávolította volna (az eredmény pedig csúfos kudarc volt), és a japán kiadót szinten minden alkalommal kritizálta is.

Az amúgy vezérigazgatót váltó cég (ha az éves részvényes összejövetelen rábólintanak, akkor Kiryu Takashi lesz az utódja a finoman szólva NFT-őrült Masuda Yosukének…) Naka szerint „nem érdeklődik a játékok és a rajongók iránt” (a Denuvo erőltetése és el nem távolítása miatt ezzel egyet kell, hogy értsünk).

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu