Fable: már jó ideje tudunk róla, vajon hogy áll jelenleg a játék fejlesztése?

A Playground Games helyzetét ideje lenne megkérdőjelezni, hiszen a Forza Horizonon túl van egy másik, már két és fél éve bejelentett projektjük.

 

Úgy tűnik, hogy jelenleg még nincs olyan nagy hatása annak, hogy a Playground Games már két stúdióval rendelkezik, mert a Forza Horizon 5 bár megjelent (és ennek tartalmi kiegészítése továbbra is folytatódik), de eközben a Fable rebootról mostanában tényleg csak pletykákat hallunk. Többet nem. A VGC podcastjének legújabb részében Andy Robinson azt állítja, hogy a Fable még mindig leírhatatlanul messze van attól, hogy elkészüljön, ugyanis nemrég lépett csak teljeskörű fejlesztési fázisba. Ez rosszul hangzik!

Robinson szerint gyakori a stúdión belül a játékmenet kapcsán a Witcher-like fogalom, azaz a CD Projekt RED játékainak stílusát próbálhatják meg imitálni a Fable reboottal. Nem csak ezt az Xbox Game Studios projektet említették meg a podcast során. A következő játék a Starfield (Bethesda Game Studios) rajtja után a Hellblade II: Senua’s Sacrifice lesz (Ninja Theory), ezeket pedig az Avowed (Obsidian Entertainment) követi. A Perfect Dark (The Initiative, Crystal Dynamics), illetve az Everwild (Rare) még szintén nagyon messze vannak attól, hogy megjelenjenek, állítja Robinson.

Miután a pletykák többsége arról szólt, hogy a Fable fejlesztése felettébb zűrös volt eddig, a Microsoft talán várhatott volna a bejelentésével, mert így lassan ugyanaz lesz, amit a CD Projekt RED követett el a Cyberpunk 2077-tel. Ott is kb. nyolc év telt el a bejelentés és a megjelenés között (és azt a játékot a lengyel csapat többször is elhalasztotta, ám mégis hiányosan, technológiailag pedig félkészen adta ki). Lassan meg kellene tanulni másképp hozzáállni: csak akkor érdemes bejelenteni valamit, ha az már eléggé előrehaladott állapotban van, mert így lehet tartani a megjelenési dátumot. De inkább a hype kell a nagy cégeknek. Akkor egyék meg, amit főztek…

Mindez nem hivatalos, de a cím kérdésére itt válaszolunk: borzasztóan.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu