Ashley Johnson elmesélte, mit jelentett számára játszani a The Last of Us sorozatban

MOZI HÍREK – Ellie szinkronszínésznője az eredeti játékból, Ashley Johnson visszatért, hogy a maga különleges módján tisztelegjen a hősnő előtt, és el volt ragadtatva, hogy ezt megteheti. VIGYÁZAT, a cikk spoilereket tartalmaz a sorozat utolsó epizódjával kapcsolatban!

 

 

Az HBO élőszereplős adaptációja, a díjnyertes The Last of Us első évada tegnap este véget ért. Rekordszámú néző kapcsolt be, hogy végignézze Joel és Ellie Salt Lake Citybe vezető fáradságos útjának utolsó szakaszát. Nehéz személyes döntéseket kellett meghozzanak, miután a városi kórházban találkoztak Marlene-nel. Ráadásul a fináléból kiderült Ellie születésének eredete és a Cordyceps gombafertőzéssel szembeni rejtélyes immunitása is. Ám a nézők felfedezhették Ellie édesanyjának, Annának a valódi kilétét is. Őt pedig nem más, mint Ashley Johnson alakította, aki a Naughty Dog első és második játékában is Ellie szinkronhangja volt.

Kétségtelenül nagyon kellemes meglepetés volt a régi rajongók számára, Johnson maga is el volt ragadtatva a lehetőségtől.

A Collider beszámolója szerint egy interjúban elárulta, hogyan reagált arra, hogy megkapta a felkérést, hogy Ellie édesanyját alakítsa az évad utolsó epizódjában.

Anna nem szerepelt az eredeti játékban, csak röviden utaltak rá. Leginkább Marlene hangfelvételein hallhattunk róla a játék vége felé. Formálisan a sorozat fináléjában mutatkozott be Ashley Johnson látványos alakításában. Anna megjelenése segített abban, hogy Ellie története és eredete teljessé tegye a kört. Még nagyobb súlyt adva annak a lehetetlen döntésnek, amit Joel (Pedro Pascal) a kórházban hoz, hogy visszaveszi Ellie-t a Fireflies-től, bármi áron is. Johnson a GamesRadar+-nak adott interjúban mesélt arról, hogy mikor keresték meg először a szereppel kapcsolatban. Rendkívül megtisztelő volt számára és izgatottá tette, hogy különleges módon tiszteleghet Ellie előtt. Nem mellesleg olyan lehetőséget kapott, ami szinkronszínészeknek ritkán adatik meg. Lényegében egy új karakter bőrébe bújhatott, amely közvetlenül befolyásolja az eredetileg általa játszott karakter életét.

„Igen, csak úgy üzent, hogy >>Hé, Craig [Mazin] és én beszélgettünk, és nem szeretnéd Ellie anyukáját játszani?<< Én meg csak… könnyeket csaltam a szemembe. Csak azt mondtam: >>Mi? Komolyan mondod?<<…” „Az a réteg, hogy Ellie anyukáját játszhatom, és az a metafora, hogy világra hozom őt, és én vagyok az első ember, aki harcol az életéért” – mondja Johnson.

„Ez egyszerűen vad számomra – a szinkronszínészek általában nem vesznek részt abban, hogy valamit a képernyőre vigyünk. Annyira hálás és boldog vagyok, és nagyon jól éreztem magam a forgatáson”.

Johnson szereplése egybeesett Joel eredeti szinkronszínésze, Troy Baker saját szereplésével az utolsó előtti epizódban. Ő David hírhedt bűntársát, Jamest alakítja. Laura Bailey, aki a The Last of Us II. részében Abby motion capture és szinkronszínésze volt, szintén feltűnt a Salt Lake City-i kórház egyik ápolónőjeként.

Forrás: Collider, GamesRadar+

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu