Zelda: Tears of the Kingdom: íme két kellemetlen hír a rajongóknak!

A Nintendo megerősítette, hogy nem tervezi a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom bemutatását egy közelgő nagy játékkongresszuson márciusban. Ráadásul a játék árcédulája is igencsak sokkoló lesz.

 

 

A Legend of Zelda: Tears of the Kingdom nem jelenik meg az idei PAX East-en, amelyet március 23. és 26. között rendeznek meg. Bár a hír egyes rajongók számára csalódást okoz, a Nintendo szerint még mindig van miért izgulni a bostoni rendezvényen. A játék megjelenési dátuma rohamosan közeledik. A rajongók valószínűleg értetlenül állnak a PAX East kihagyásának oka előtt, de a távolmaradás oka nagyon egyszerű lehet.

A PAX East második éve tér vissza élőben. Az elhúzódó COVID aggodalmak miatt a legtöbb nagy játékfejlesztő kihagyta a 2022-es eseményt, ami elgondolkodtatta a rajongókat, hogy vajon mostantól ez lesz-e a standard. A dolgok azonban úgy tűnik, hogy a PAX East számára felfelé ívelnek, mivel két nagy név is megerősítette jelenlétét a találkozón. A Nintendo és a Square Enix is ott lesz, utóbbi a júniusban megjelenő Final Fantasy 16-ot hozza el.

Annak ellenére azonban, hogy a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom a legújabb Final Fantasy előtt jelenik meg, a Nintendo megerősítette, hogy nem mutatja be a játékot a PAX Easten.

A Nintendo szóvivője szerint a vállalat versenyjátékokat rendez majd, de a pontos tevékenységeket nem részletezték tovább. Függetlenül attól, hogy a Nintendo valójában mit hoz a PAX Eastre, könnyű találgatni, hogy a Tears of the Kingdom miért hagyja ki a találkozót. Mielőtt a következő Zelda játék megjelenik, a Nintendo naptárában egy másik nagy megjelenés is szerepel. Mégpedig a The Super Mario Bros. Movie. Így valószínűnek tűnik, hogy a Nintendo úgy dönt, hogy a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom helyett egyelőre inkább arra a termékre koncentrálja a promóciót.

 

Drága lesz a Zelda: Tears of the Kingdom, de legalább jó?

 

A Nintendo of America elnöke, Doug Bowser egy friss interjúban elmagyarázta, hogy a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom miért fogja megérni a magasabb árcédulát. A játék 70 dollárba fog kerülni a Nintendo Switch belsős kiadásainak többségénél tapasztalható 60 dolláros ár helyett. Ám a Nintendo elnöke úgy véli, hogy a játék ára indokolt.

Az Associated Pressnek adott interjújában Bowser azt állítja, hogy a Tears of the Kingdom jelenlegi ára tükrözi azt az élményt, amire a Zelda-rajongók számíthatnak, amikor kifejezetten ezzel az új Nintendo játékkal játszanak.

A Nintendo megvizsgálta, hogy mit kínál a játék. Úgy vélik, hogy a rajongók mélyen magával ragadó élménynek találják majd, amikor az megjelenik. Bowser megismétli, hogy a 70 dolláros árcédula nem lesz jelen minden Nintendo first-party kiadáson. Állítása szerint a Tears of the Kingdom megéri majd az árát annak köszönhetően, amit a játék nyújt.

Bowser a 70 dolláros árcédulával kapcsolatos megjegyzéseiben kitart amellett, hogy az áremelkedést eseti alapon fogják meghatározni. A Nintendo of America elnöke szerint az árképzési modell az Egyesült Államokban, Európában és a világ más részein is bevett gyakorlat, ahol az árképzés az adott játéktól függően változhat. Jelen esetben a Tears of the Kingdom áremeléséről a Nintendo házon belül döntött. Előtte több tényezőt, például a játék tartalmi mennyiségét és a jelenlegi árképzési modellt is értékelték.

Forrás: Boston Herald, VGC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu