Játékadaptációt készít a Microids… de ezúttal egy mangából!?

Megszoktuk, hogy a Microids a francia nyelvterületről merít IP-ket, hogy azokból játékokat készítsen, de ezúttal sokkal messzebbre nyúlt a francia kiadó…

 

A Microids megállapodást között egy japán animációs stúdióval, a TMS Entertainmenttel, hogy egy játék készüljön a Space Adventure Cobra nevű mangából és animéből. Szerintünk az IP neve mindössze Cobra, és a nyolcvanas években futó anime neve pedig Space Cobra, úgyhogy kissé követhetetlen, hogy pontosan mire is gondol a Microids (franciául az első sorozat Cobra Space Adventure néven futott, az nem éppen ugyanaz a név…), de az fix, hogy pre-produkciós, tehát a fejlesztést megelőző fázisban van a játék, ami „konzolokra és PC-re” készül.

Lássuk a Microids jellemzését: „A játékban a játékosok egy futurisztikus és színes univerzumban léphetnek Cobra bőrébe, mint a híres galaktikus fejvadász. Az 1978-ban készült kultikus Cobra manga rajongók sok generációját nyűgözte le a sok fordulatáról ismert, összetett cselekményével. A bal karjára erősített legendás Psycho Gunjával és a Ladyvel való ikonikus partnerségével a hírhedt űrkalóz, Cobra évtizedek óta rabul ejti a közönséget.”

Stephane Longeard, a Microids vezérigazgatója a sajtóközleményben ezt írta: „Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy a Cobra játékadaptációján dolgozhatunk. Ez egy legendás anime, amely rajongók egész generációját inspirálta. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy tiszteletben tartjuk a Terasawa Buichi által létrehozott univerzumot és karaktereket, miközben magával ragadó játékélményt nyújtunk, hűen az anime sorozat szelleméhez. A Cobra játék nagyszerű kalandnak ígérkezik a rajongók és a gazdag és lebilincselő univerzumot kereső játékosok számára.” Takezaki Tadashi, a TMS Entertainment vezérigazgatója hozzátette: „Nagy hatással volt ránk a Microids csapatának szenvedélye és profizmusa, és biztosak vagyunk benne, hogy a Cobra-rajongók el lesznek ragadtatva az új videojátéktól. Alig várjuk a végterméket, amely a rajongók örömét ígéri.”

Már csak azt nem értjük, hogy a Microids nem tudott utánanézni az anime angol nevének, mert a francia változatba belerakott extra szó az eredeti japán elnevezésben sehol sincs. (Mondjuk ők gyorsan ráálltak az animékre; tőlük importáltuk anno a Sailor Moont, a Dragon Ballt és a Dragon Ball Z-t, utóbbinak biztosan megegyezett a magyar intrója a franciával…).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu