A Microsoft már gőzerővel fejlesztheti a következő generációs Xbox-konzolt?!

TECH HÍREK – A Microsoft véletlenül megerősíthette, hogy a PS6 riválisa és az Xbox X/S sorozatú utódja már készül – sőt, már kódnevet is kapott!

 

 

Az Xbox következő generációs, az Xbox Series X/S utódjának szánt konzol már készül és kódneve is van – derült ki a most felbukkant hatósági bejelentések áttekintéséből. A dokumentum, amely megerősíti, hogy a PS6 riválisa már készülőben van, a Microsoft folyamatban lévő peréből származik a Szövetségi Kereskedelmi Bizottsággal (FTC), amely trösztellenes okokra hivatkozva perelte be az Activision Blizzard 2022 decemberében tervezett felvásárlását.

A Sony, mint az üzlet vitathatatlanul legnagyobb magánjogi ellenfele, erősen bekapcsolódott az FTC perbe, amely jelenleg a feltárási fázisban van, készülve a tárgyalásra.

Az idő előtt nyilvánosságra hozott információk újabb epizódjában az FTC látszólag megerősítette, hogy egy következő generációs Xbox-konzol már készül. Az ügyvédek által aláírt március 14-i indítvány ugyanis arra kívánja kötelezni a Microsoftot, hogy mutassa be a tizedik generációs játékrendszerére vonatkozó dokumentációt, még kódnevén is említve azt. Az ideiglenes becenevet kiszerkesztették a beadvány azon példányából, amely a nyilvános jegyzékbe került. Ám úgy tűnik, hogy a belső név körülbelül 15 karaktert tartalmaz. Tekintettel arra, hogy az átlagos angol szó hossza öt karakter alatt van, a következő generációs Xbox rendszer kódneve feltehetően legalább két szót tartalmaz.

Csak összehasonlításképpen: az Xbox Series X és Series S az Anaconda, illetve a Lockhart kódnevet kapták. A vállalat a teljes kilencedik generációs Xbox-családot is Project Scarlettnek nevezte el. Ezt megelőzően az Xbox One-t belsőleg Project Durango néven emlegették, míg az Xbox 360 és az eredeti Xbox a Project Natal, illetve a Midway nevet kapta.

Az ok, amiért az FTC egyáltalán érdeklődik a Microsoft következő generációs hardverterveinek megismerése iránt, a per lényegére vezethető vissza, amely azt igyekszik bizonyítani, hogy ha a vállalatnak engedélyezik az Activision Blizzard felvásárlását, az a jövőben valószínűleg trösztellenes problémákhoz vezetne.

A Microsoft már átadott az FTC ügyvédeinek néhány dokumentumot. Ezek ismertetik játékipari részlegének stratégiai üzleti céljait. A beadványt benyújtó ügyvédek azonban nem elégedettek a rendelkezésre bocsátott dokumentáció terjedelmével. Most arra próbálják kötelezni a céget, hogy a tárgyalás előtt még átláthatóbb közzétételt tegyen. Ami az eljárás valószínű kimenetelét illeti, számos iparági megfigyelő már február óta azt jósolja, hogy a Microsoft valószínűleg befejezi az Activision Blizzard felvásárlását. Állításuk szerint az FTC ellenállása a 69 milliárd dolláros üzlettel szemben kevés jogi alapot tartalmaz.

Forrás: FTC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu