Újabb csúcs: ilyen régi TV-n sem láttál még Xbox-ot futni!

TECH HÍREK – Egy technikában jártas játékosnak egy rádióadapter és a jeladó antenna segítségével sikerült egy 1977-es antik televízión futtatnia egy eredeti Xbox-ot.

 

 

A múlt technológiája nem mindig kompatibilis a mai játékkonzolokkal. Ám egy játékosnak sikerült elérnie, hogy egy Xbox-konzol egy régi, 70-es évek végi tévékészüléken fusson. A modern korban a HDMI-s lapos képernyős monitorok és televíziók számítanak szabványnak. Különösen, ha olyan videójáték-konzolok megjelenítéséről van szó, mint a PlayStation 5 vagy az Xbox Series X. Azonban ez nem akadályoz meg egyeseket abban, hogy szórakozásból és kihívásból régebbi kijelzőmodellekkel kísérletezzenek.

Sok ilyen játékkísérlet a 90-es évek dobozos CRT-tévéi körül forog, amelyek melegen ismerősek lesznek azoknak a játékosoknak, akik szívesen használták őket olyan konzolok lejátszásához, mint az eredeti PlayStation vagy a Nintendo GameCube.

A technikához értő rajongóknak sikerült olyan újabb címeket futtatniuk, mint a Skyrim, a Halo Infinite, ezeken a kocka alakú kijelzőkön. Míg mások azt vizsgálták, hogy a régebbi játékok miért néznek ki jobban rajtuk, mint az újabb HD-monitorokon.

Most egy b_b_retro nevű TikTok-felhasználónak sikerült elérnie, hogy egy eredeti Xbox-konzol egy régi, 1977-es tévén fusson. Ez a retró készülék nem is rendelkezik a konzol csatlakoztatásához általában szükséges audio/videó bemenettel. Azonban b_b_retro képes arra, hogy az eredeti Halo: Combat Evolvedet lejátssza rajta úgy, hogy egy rádióadapterhez csatlakoztatja. A bemeneti kábelét pedig a tévé antennájához érinti. A rádiójeleket az antennán keresztül küldi, aminek eredményeképpen a Halo indítóképernyője és a klasszikus Halo intró témája szólal meg a monokróm készüléken keresztül.

A kommentelők dicsérték a b_b_retro-t, amiért sikerült ezt a lenyűgöző teljesítményt végrehajtania. Néhányan megosztották emlékeiket a régebbi Halo-játékok CRT-tévékészüléken való lejátszásáról.

Habár az ilyen típusú kijelzőket már nagyrészt kivonták a forgalomból, még mindig van némi nosztalgikus varázsa annak, hogy az újabb játékrendszereket megpróbáljuk rávenni, hogy működjenek rajtuk – és mint már említettük, a régebbi játékok valójában jobban néznek ki rajtuk, mivel az LCD/LED tévék a kisebb képeket a nagyobb képernyőre való illesztés érdekében kinyújtják.

Mégis, egy régi, a 70-es évek végéről származó tévétől nem várható el, hogy egy olyan újabb játékkonzolhoz, mint az eredeti Xbox, csatlakoztatható legyen. Különösen mivel a tévé még a modern rendszerek által természetesnek tekintett audio/vizuális bemenetek előtt készült. Ennek ellenére a b_b_retro-nak sikerült ezt megtennie a rádiójelek és a régi antenna segítségével, amely a digitális adások elterjedése előtti évtizedekben az analóg televíziós jeleket szállította a háztartásokba, a játékosok nagy meglepetésére. Tegyük hozzá, nem ez az első ilyen projektje.

Forrás: TikTok

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu