Ne hagyj ki egy fontos fegyvert a Resident Evil 4 elején, az életed múlhat rajta!

Az új Resident Evil 4 felfedezése során fontos fegyvert találhatsz a kezdeti órákban, ha tudod, hol kell keresned.

 

A Resident Evil 4 újrakevert változata már elérhető, és az új játékosoknak, akik először veszik kezükbe a Valdelobos falu rengeteg rejtett meglepetést tartogat számukra. A gyilkos falusiak hordáival való harc lesz a sztenderd tevékenység, amit a játékosoktól elvárhatunk, de a felfedezés és a rejtvény megoldása éppoly fontos szerepet játszik a Resident Evil 4-ben is. Ebben a tekintetben érdemes odafigyelni a fontos tárgyakra a káosz közepette, mivel egy kulcsfontosságú fegyver könnyen elkerülheti a figyelmünket, ami miatt a játék sokkal nehezebbé válhat, mint szükséges.

Azok a játékosok, akik már kipróbálták a Resident Evil 4 újrakeverésének demóját, ismerősek lehetnek a láncfűrész-kezelő ellenséggel és a Leon Kennedy főszereplőt üldöző falusiak támadásával kapcsolatos jelenetsorral. Ez a rész nagyon nyomasztó lehet, mivel a játékot azonnal a harc közepébe dobja a játékosokat, de ez nem szabad, hogy elvonja a figyelmet arról, hogy egy létfontosságú tárgy van a közelben. Az egyik házban található a falu ezen részén a sorozatban már megszokott sörétes puska, amelynek megszerzése az elején kifejezetten ajánlott, mivel a játék nehézsége fokozatosan nő.

A sörétes puska már a Resident Evil sorozat első részétől kezdve jelen volt. A kezdőpisztolyhoz képest fejlettebb fegyvernek számít, amely nélkülözhetetlen a túléléshez, de gyakran nehéz megszerezni. A Resident Evil 7-ben a játékosoknak egy súlytalányzó feladványt kell megoldaniuk, ahol a sörétes puska elvételét követően az ajtó bezárul, és csak akkor nyílik ki újra, ha találnak valamit, amit a puska helyére tehetnek. A Resident Evil Village-ban a sörétes puska egy asztalon várja a játékosokat az East Old Town területén, de likánok veszik körül, és villanymetszőre van szükség a hozzáféréshez.

Ezzel szemben a Resident Evil 4 sörétes puska megszerzése viszonylag egyszerű, de a helye nem feltétlenül olyan nyilvánvaló, mint a korábbi részekben, ami azt jelenti, hogy a játékosok eleinte könnyen elkerülhetik azt. A puska a falu bal oldalán található egy nagyobb ház emeletén található, ha a bejáratnál állva tekintünk rá. Bár úgy tűnik, hogy a falra szerelve van, mint a Resident Evil 7-ben lévő súlytalányzós rejtvény esetében, a játékosok anélkül megszerezhetik a sörétes puskát, hogy csapdákat váltanának ki.

A fegyver könnyű elkerülése annak köszönhető, hogy a játék nagy hangsúlyt fektet a faluban található más elemekre, amelyek elterelik a játékosok figyelmét annak helyéről. A fertőzött falusiak és a láncfűrészes ellenfél elől menekülő játékosok valószínűleg inkább a túlélésre koncentrálnak, mintsem a falu és az épületek minden zugát feltérképezni. Még akkor is, ha a harang megszólal, és a falusiak visszatérnek a városházára, a játék tovább irányítja a játékosokat a tó felé Hunnigan hívása után, ami azt jelenti, hogy a játékosok, akik nem maradnak a helyszínen, hogy felfedezzék a pusztítás utáni helyzetet, könnyen elszalasztják a sörétes puska legkorábbi megszerzésének lehetőségét.

Szerencsére a játék későbbi szakaszaiban más sörétes puskák is elérhetőek, mint például a Resident Evil 4 Kereskedőjétől vásárolhatók. Azonban ezekért értékes pénzt kell fizetni, amit különben az első, ingyen beszerezhető sörétes puska fejlesztésére költhetnénk. Az elején megszerzett fegyver könnyíti a közelgő csaták nehézségeit, ami azt jelenti, hogy a játékosoknak, akik nem akarnak annyira aggódni a játék nehezebb elemei miatt, érdemes időt szánni erre a sörétes puska megszerzésére, amíg még lehet.

A Resident Evil 4 elérhető PC-n, PS4-en, PS5-ön és Xbox Series X/S-en.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu