Dungeons and Dragons: Magic: The Gathering-együttműködés; visszatérhet egy híres főgonosz?!

MOZI HÍREK – A Wizards of the Coast egy új Magic: The Gathering Secret Lair-t mutat be, amely tele van a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület szereplőin alapuló kártyákkal. Ráadásul úgy néz ki, visszatér egy klasszikus gonosztevő, akit legutóbb a Stranger Things kapcsán emlegettünk.

 

 

A Wizards of the Coast most mutatta be a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület és a Magic: The Gathering hivatalos Secret Lair együttműködését. Ezek az új Magic: The Gathering kártyák, amelyek a közelgő D&D film karakterein alapulnak, már előrendelhetőek.

A Secret Lair egy különleges Magic: The Gathering termék, amely korlátozott ideig elérhető minicsomagokat kínál egyedi kártyákkal és alternatív művészeti újrajátszásokkal.

Néhány ilyen Secret Lair ünnepelt művészeket vagy ikonikus Magic: The Gathering-helyszíneket ábrázol. Mások más médiafranchise-okkal, például a Street Fighterrel vagy a Fortnite-tal való együttműködések.

A Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves Secret Lair hat kártyát tartalmaz. Edgin és kalandozó csapata öt ilyen kártyát alkot, a hatodik pedig Forge, a Hugh Grant által alakított áruló gazember karaktere. Mindegyik legendás lény egyedi mechanikával és fantasztikus grafikával rendelkezik. Doric még egy kétoldalas transzformációs lény is, ami a D&D-ben druidaként a Wild Shape képességét jelképezi.

Az új D&D Secret Lair-t előrendelni kívánó játékosok 39,99 dollárért, illetve a Legendary kártyák fóliás változataiért 49,99 dollárért tehetik meg. A Secret Lair megjelenési dátuma március 31-én szerepel – ugyanazon a napon, amikor a Betyárbecsület hivatalosan is a mozikba kerül. Ez a termék azonban csak április 23-ig lesz kapható, így a rajongóknak, akik szeretnék összegyűjteni ezeket a kártyákat, érdemes hamarosan megtenniük.

 

Visszatérhet Vecna, a régi Dungeons and Dragons-ellenség?!

 

Úgy tűnik, hogy minden idők egyik leghíresebb Dungeons and Dragons-gonosztevője megjelenik a népszerű táblás szerepjáték következő kiadásában. A legutóbbi D&D Directben elárult információk szerint a klasszikus gonosztevő, Vecna visszatér a játékba a One D&D-ben.

A One D&D 2024-ben Vecna újbóli felbukkanásával indul, hogy megemlékezzenek a játék 50 éves történetéről. Ahogy azt a Polygon a legutóbbi D&D Direct során kiszúrta, a híres lich fontos szerepet fog játszani az új kiadásra való átállásban. Az új Planescape-könyv, amely Sigil multiplanáris városában játszódik, közvetlenül a kiadásváltás előtt helyezi majd el Vecna visszatérését. Arról azonban, hogy ez hogyan fog történni, egyelőre még nem tudni részleteket.

A karakter először egy 1976-ban írt kiegészítőben, a Dungeons and Dragons Supplement 3: Eldritch Wizardry című kiegészítőben tűnik fel először, Vecna egy hatalmas varázslókirály, aki lich, majd isten lett.

Eredetileg a Greyhawk settingből származik. Végül olyan népszerű lett, hogy az egész multiverzumban elkezdett megjelenni kalandokban. Vecna annyira híres karakter lett, hogy még a Stranger Thingsnek is van egy róla mintázott karaktere, aki ugyanazt a nevet viseli.

Forrás: Twitter, Polygon

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu