The Last of Us Part I: végre van okuk az örömre a PC-s játékosoknak!

A The Last of Us Part I új PC-s portja a Steam és az Epic Games Store kínálatában olcsóbb a PC-s játékosoknak, mint a PS5-ösöknek. Ráadásul itt az első patch, amely javítja a legbosszantóbb hibákat!

 

 

A PC-s játékosoknak kevesebb pénzt kell kiadniuk a The Last of Us Part I-ért, mint a PlayStation 5-ös játékosoknak, amikor a játék eredetileg szeptemberben megjelent. A PlayStaion egyik legjobban ünnepelt játékának remake-je tavaly jelent meg, és általában nagy elismerést váltott ki. Még úgy is, hogy néhány rajongó szkeptikus volt azzal kapcsolatban, szükség van-e egy ilyen friss játék remake-elésére.

PlayStation-címeket, például a Horizon Zero Dawnt, a Pókembert, a Returnalt és a God of Wart követi a PC-n a Sony azon törekvésének részeként, hogy a nagyra értékelt first-party portfóliójuk játékai elérhetővé váljanak a platformon.

A The Last of Us Part I jelenleg a Steamen és az Epic Games Store-on érhető el, de az eredeti 70 dolláros PlayStation 5 árcédulánál alacsonyabb áron. Mind a Steamen, mind az Epicen olcsóbb, 60 dolláros árcédulával és egy opcionális, 10 dolláros Digital Deluxe Edition Upgrade-del. Utóbbi korai tárgyfeloldásokat és fegyver-kozmetikákat tartalmaz. A közelmúltban az összes first-party PS5-ös cím 70 dollárra ugrott. Ám úgy tűnik, hogy a Sony PC-s portjai még mindig tartják magukat az alacsonyabb, 60 dolláros árnál. Ez nagyszerű a PC-s játékosok számára.

Mivel a Sony folytatja erőfeszítéseit, hogy a legnépszerűbb címei közül néhányat PC-n is elérhetővé tegyen, valószínűleg még több PlayStation-sikerre számíthatunk, amelyek a jövőben a platformra is eljutnak. Most, hogy a PC-s játékosok is megismerkedhetnek a játékkal, valószínűleg hamarosan igény mutatkozik majd a sokat dicsért Part II. PC-s portjára is.

 

Ég veled, The Last of Us Part I című bugparádé!

 

Megérkezett az első kisebb frissítés is a PC-s portjához. A Naughty Dog elismerte a The Last of Us Part I PC-s változatát sújtó problémákat, és elkötelezte magát azok megoldása mellett. Sok játékos adott hangot aggodalmainak a Steam-értékelésekben, amelyek a játék „többnyire negatív” összesített értékelést eredményeztek. A leggyakoribb panaszok a képkockasebesség dadogására és az összeomlásokra vonatkoztak. Egyes játékosok szerint a játék még a minimális követelményeknek megfelelő rendszereken sem indul el.

A The Last of Us Part 1 PC-s portjához egy kisebb frissítés érkezett, amely a játék verziószámát 1.0.1.0-ról 1.0.1.1.5-re emeli.

A kiadási megjegyzések szerint ez a frissítés a stabilitás és a teljesítmény javítására irányul. Azt is kifejtik, hogy a csapat aktívan dolgozik további javításokon a felhasználói visszajelzések alapján. További összeomlásdiagnosztikai eszközökkel egészítették ki a játékot, hogy több információt gyűjtsenek a shader-építéssel kapcsolatos összeomlásokról. Úgy tűnik, hogy ez az egyik fő bűnös az olyan problémák mögött, mint a dadogás és a rossz betöltési idők. A változásnapló szerint az új javítás több fájlt is módosít. Ezek közül legalább egy az árnyékolókhoz kapcsolódik.

Remélhetőleg a legújabb javítás némi megkönnyebbülést nyújt azoknak a játékosoknak, akik arról számoltak be, hogy a játék PC-s portja indokolatlanul hosszú betöltési időkkel küzd. Ez a probléma a jelek szerint a Naughty Dog tennivalólistájának élén áll. A cég „Ismert problémák” oldalán is előkelő helyen szerepel. Ettől függetlenül azok, akik megvásárolták a játékot PC-n, a jövőben további javításokra számíthatnak. Mindenki számára lehetővé kell tenni, hogy teljes pompájában átélhessék a PlayStation egyik „kötelezően játszandó” exkluzívnak tartott játékát.

Forrás: Steam, Epic Games Store, Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu