Új patch a The Last of Us Part I-nek; hosszú még a minőségig az út

A Naughty Dog joggal nézhet ferde szemmel az Iron Galaxy-ra, ami legutóbb például az Uncharted: Legacy of Thieves Collection PC-s portját adta ki kissé hibásan.

 

A portért felelős stúdió munkássága nem jellemezhető úgy, hogy jó, vagy rossz, hanem inkább az a kifejezés illik rájuk, hogy ingadozó, ugyanis például a Metroid Prime Remastered a Nintendo Switch-en szinte kifogástalanul jó volt, méltán új szintre emelve a jelenleg a Metroid Prime 4-en dolgozó Retro Studios játékát. De emellett egy negatív példát is fel lehet hozni: a Batman: Arkham Knight PC portja annyira silány volt a megjelenéskor, hogy a Warnernek ideiglenesen fel kellett függesztenie az értékesítését…

Ezek után kissé érthetetlen, hogy a Sony miért éppen rájuk bízta az egyik blockbuster IP-jének PC-s konverzióját. Már írtunk az 1.0.1,5 patchről, de az nem sokat segített a helyzeten. Arról is írtunk, hogy moddolni kell az Oodle könyvtárat a stabilabb teljesítményért, mivel a fejlesztők az újabb, memóriaszivárgásos változatot alkalmazták Joel és Ellie kalandjában. (Tehát igen: moddolni kell a játékot, hogy az megfelelően fusson. Ebben az esetben tehát a kalózverzió stabilabb élményt ad a Steamen és az Epic Games Store-on található változatnál…)

Ránéztünk a Steamen, és a helyzet valamennyit javult. A 11470 felhasználó értékelés 41%-a pozitív, így már nem „többnyire negatív”, hanem mixed, azaz „kevert” kategóriába esik a The Last of Us Part I PC verziója, ami megkapta a legújabb, 1.0.1.6-os frissítését. A Naughty Dog csökkentette a PSO cache méretét, hogy alacsnyabb legyen a memóriaszükséglet, és kevesebbszer forduljon elő az a kiakadás, amit a RAM hiánya okoz. További diagnosztikai eszközöket adtak a játékhoz, hogy a fejlesztők még inkább pontosabban elemezhessék a hibákat. Az animáció streamelésére szánt memória méretét megnövelték, hogy a játékmenet és a jelenetek során egyaránt jobb teljesítmény legyen. Végezetül megoldást találtak az első indításkor bekövetkező kiakadásra.

A játéknak még kell egy kis idő, mire megfelelő teljesítménnyel fog futni…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu